Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sekční sprinterské SCMko společně s přípravou reprezentační štafety U20 na soustředění v Nymburce.

V termínu pondělí 17.4. až sobota 22.4.2023 jsme se zúčastnili sekčního sprinterského soustředění SCM v Nymburce. Náplň již korespondovala s jarním speciálním přípravným obdobím a navíc jsme v rámci tohoto soustředění secvičovali juniorskou reprezentační štafetu 4x100 metrů.

7jpg.jpg

Prakticky hned od úvodního tréninku jsme téměř do všech jednotek nějakým způsobem zakomponovali štafetovou průpravu ať drilovou formou či  rovinkových záležitostech. V druhé polovině týdne jsme již aplikovali ostřejší náběhy, abychom vše završili při pátečním rychlostním tréninku společně s rozborem videonahrávek a porovnání naměřených dat z fotobuněk. Srovnání s předchozími lety a sprintery dnes již kategorie U23 bylo vcelku zajímavé. 

V rámci regenerace pochopitelně nechyběl hydromasážní bazén se saunou, zajištěny byly i masáže a jak jsme již zvyklí, s sebou jsme měli i vlastní rege pomůcky.  Ve volných chvílích či doplňkových fázích jsme využili plavecký bazén a také sportovní halu na volejbálek, fotbálek atd.

1.jpg

4.jpg

2.jpg

6.jpg

8.jpg

 

Jirka Synek i Šimon Kratochvíl brali celou přípravu velmi zodpovědně. První ostrý start juniorské štafety je v plánu na Memoriálu Ludvíka Daňka v Turnově 23.5.2023, před nímž uspořádáme krátký přípravný kemp, a věřím, že i přes maturitní povinnosti některých členů výběru U20 se nám podaří složit co nejsilnější kvarteta.

3.jpg

V rámci právě ukončeného kempu v Nymburce dojížděli poctivě na tréninky i Jana Šafránová, Lukáš Soukal a Štěpán Veselý. Myslím, že to pro ně byla příjemná motivace. Jejich přístup se mi líbil.

5.jpg