Jdi na obsah Jdi na menu
 


SCM soustředění v zasněžené Malé Úpě se vydařilo.

Od soboty 26.3. do čtvrtka 31.3.2022 proběhlo krajské soustředění SCM Střední Čechy - východ. Lokalitu jsme tentokrát zvolili na horách a myslím si, že se to opravdu vyplatilo.

5.jpg

Prostředí Horní Malé Úpy se nám v tomto jarním období odvděčilo krásným slunečným počasím a současně ještě sněhovou pokrývkou. Účastníci tak mohli v doplňkových fázích využít jak sjezdové tak běžecké lyže. 

9.jpg

Krom toho nám naše ubytovací kapacita nabídla velkou sportovní halu, v níž jsme mohli bez problémů zrealizovat odrazové či kruhové tréninky. Pochopitelně to bylo velké lákadla taky pro volný čas a rovněž doplňkové aktivity v podobě sportovních her nebo i gymnastické průpravy. Taktéž jsme využili i menší posilovnu, kterou jsme měli po ruce. A v neposlední řadě tu byla sauna, každý den jen pro nás 2 hodiny po večeři. ...značka ideál.

4.jpg

V rámci tohoto soustředění s námi v trenérském kádru působila fyzioterapeutka Jana, která vedla každý den různá cvičení protahovacího, kompenzačního či zpevňovacího rázu. Dokonce s našimi atlety odcvičila lekci Tabatty - kondičního tréninku. ...a samozřejmě nechyběly prvky pilates.

8.jpg

Prostředí sportovní haly a malého richochett sálku byly pro tyto aktivity ideálním prostředím. Režim dne byl z této strany nekompromisní: 7:30 ranní protahování před snídaní, 20:00 večerní kompenzace. No a když si trenér vymyslí další aktivity jako například lekci automasáže s tenisáky nebo společnou lekci kondičního pilates, je o zábavu postaráno :) 

6.jpg

 

 

Pochopitelně jsme řadu tréninků neodolali krásnému slunečnému počasí a odběhali jsme je venku. Myslím si, že šlo o velmi hezké soustředění, na kterém jsme nabídli atletům SCM prostředí, v němž se mohli odpoutat od tartanu. No a to je z pohledu psychiky určitě více než dobré. 

1.jpg

Z naší tréninkové skupiny se tohoto soustředění zúčastnila pětice borců a všichni trénovali naplno. Věřím, že se nám to v letní závodě sezóně vrátí.

2.jpg