Jdi na obsah Jdi na menu
 


Před horkem jsme utekli na soustředění do Malé Úpy.

V termínu 19.-22.7.2022 jsme si odcestovali do Krkonoš na první letní soustředění Tentokrát se nám to opravdu vyplatilo, protože v tomto termínu bylo v naší Polabské nížině neskutečně teplé počasí. Na horách v Horní Malé Úpě bylo sice také teplo, ale proti tropickému vedru v Kolíně to nic nebylo. 

17.jpg

V rámci tohoto soustředění, které jsme zaměřili čistě kondičně, jsme využili z jarního soustředění SCM vyzkoušené lokality SKIMU Apartmánů, které nám opět nabídlo skvělé podmínky k tréninkům - sportovní halu, saunu, posilovnu. Krom toho jsme využili v těsné blízkosti wellness jednotky v penzionu Buda Malá Úpa, kde jsme měli opravdu vynikající možnost zregenerovat a v teplém počasí dobře doreagovat (bazén, vířivka, sauna, pára, kneipův chodník).

14.jpg

Díky horskému prostředí jsme měli v terénech možnost využít svažité kopce a hned od prvního tréninku jsme na nich také trénovali. První trénink byl spíše zaměřený na práci "v hlavě", aby se všichni tak nějak ztotožnili s tím, že už jsme na soustředění. 

1.jpg

2.jpg

3.jpg

Druhý den nás čekalo dopoledne v tělocvičně, kde jsme první část zaměřili na reakční cvičení a druhou jsme se přesunuli do posilovny.

4.jpg

Odpolední program zajistil posléze trénink hned vedle našeho ubytování, kde jsme odběhali lehká tempa ve formě biatlonu. Soutěž dvojiček vyhrál Lukáš Soukal s Denisem Bolardem. Každý z kluků absolvoval cca 15x 100 m okruh s pauzou cca 1:2. I když ze začátku tréninku to vypadalo, že to bude brnkačka, s blížícím se časovým limitem, do toho kluci začali šlapat, a tak to nakonec bylo dost vydatné.

5.jpg

6.jpg

Na úplný závěr odpolední fáze jsme si udělali krátkou procházku na nejbližší vrchol sjezdovky.

7.jpg

Třetí den dopoledne v příjemném chládku na lesní "spojovačce" mezi Horní a Dolní Malou Úpou jsme zařadili běžecká tempa. Kluci absolvovali 8x 60 vteřin s pauzou 3 minuty a na závěr této fáze jsme přímo před naším hotelem udělali ještě pár odhodů medíků.

10.jpg

Odpoledne jsme zůstali před hotelem a v parčíku u Stolu Česko-polského přátelství jsme odtrénovali odrazový trénink.

11.jpg

12.jpg

13.jpg

Poslední dopolední trénink zahájili kluci jako obvykle herně basketbálkem. Poté jsme měli v plánu v rámci abeced různé blbůstky na zpevnění. Následovaly startíky z poloh, starty s houbičkama, frekvenční ruce  a nohy s lančema, test T-běh a v závěru dynamické výběhy po odhodu míčů. Využili jsme také ještě posilovnu a potom už hurá na oběd a domů.

15.jpg

Celé soustřeďko naplnilo moje očekávání, kdy jsem chtěl zařadit v tomto období trochu obecnější kondice a také odpočinku od tartanové dráhy. 

 

 

Náhledy fotografií ze složky Soustředění Malá Úpa (červenec 2022)