Jdi na obsah Jdi na menu
 


Podzimní soustředění v duchu všeobecné přípravy.

V rámci podzimních prázdnin ve školách jsme uskutečnili soustředění, které probíhalo od úterý do soboty 25.10. - 29.10.2022. Lokalitu jsme pro tentokrát nevolili na horách, ale ve sportovním centru v rezortu Sporthotelu Kácov. Destinace tedy relativně blízká Kolínu a současně plná různého vybavení od přetlakové sportovní haly, tělocvičny v hotelu, "umělky" na basket a volejbal, sauny, venkovního bazénu, lezecké stěny, paintballového hřiště a samozřejmě kopečků a travnatého i lesního prostředí pro naše tréninky.

1vsichni.jpg

Na soustředění z naší skupiny makalo 13 kluků. V rámci běžných tréninků jsme mimo jiné zařadili i doprovodné aktivity jako například rozcvičení s běžkařskýma holema a rovněž odrazy s holema.

1hulky.jpg

2hulky.jpg

Do náplní tréninkových jednotek jsem s oblibou poměrně četně začlenil gymnastickou průpravu a také koordinačně-zpevňovací cvičení na gymnastických pásech, žíněnkách a švédské bedně.

6gym.jpg

7gym.jpg

8gym.jpg

13kotnikygym.jpg

Běžecké tréninky se nám občas povedlo schovat i do relativně zajímavých aktivit jako například biatlonovou střelnici se vzduchovkama a nebo ještě asi zajímavější paintballovou hru. Tu si myslím většina kluků absolvovala úplně poprvé a myslím, že všichni byli nadšení.

9paintball.jpg

10paintball.jpg

Dosti náročný byl čtvrteční trénink kopců, kdy jsme kvůli mokré trávě raději zvolili kopec přímo u hotelu v délce 200 metrů a následně jsme přidali ještě odrazy.

8kopecky.jpg

9odrazykopce.jpg

Hodně vydatné bylo i kondiční cvičení v rytmu tabaty, když jsme v pátek dopoledne makali za krásného slunného dopoledne na umělce.  K tomu ještě odpolední závod v orientačním běhu, který dokonale splnil rozvoj všeobecné vytrvalosti. Vítězná dvojice Šimon Kratochvíl a Jirka Synek předvedla, že jim to pálí a rovněž jsou dobře fyzicky připravení. Rozhodně se ale neztratily ani další dvojičky a i když třeba spletly některé kontroly, stejně tento trénink splnil svůj účel a naběhli jsme zajímavé kilometry.

Výsledky orienťáku:

1. Kratochvíl, Synek - 25:39

2. Hanč, Král - 26:08

3. Holeček, Sauer - 36:02

4. Novák Radek - 40:50

5. Hovorka, Novák Šimon - 41:46

6. Soukal, Veselý - 43:30

7. Musil, Šmejkal - 1:15:13

 

Bavilo mě vytvářet tréninky, v nichž byl prostor pro všeobecnou kondici a také prostoro pro hry. V rámci doplňků jsme zařadili oblíbený Kinball, rozcvičky s balóny, frekvence na kužílcích, odhody medíků. Kluci si našli i ve svém volném čase mezi tréninky prostor na sportovní hry a chodili si zaházet na koš či kopnout do balónu. Navíc jsme každý večer bez výjimky absolvovali ještě kompenzační, zpevňovací a protahovací jednotku. Takže i z tohoto pohledu jsem byl naprosto spokojený. 

12protah.jpg

13halaprotah.jpg

 

3protahovani.jpg

A i když jsme poslední trénink v sobotu dopoledne měli čistě běhací, odjížděli jsme ze soustředění s úsměvem a spokojení.

14tempa.jpg

13tempa.jpg