Jdi na obsah Jdi na menu
 


Podzimní přípravu jsme zahájili na soustředění SCM v Nymburce

Od neděle do čtvrtka 3.-7.10.2021 se uskutečnilo soustředění středočeského SCM, které proběhlo ve Sportovním centru Nymburk. Z naší skupiny se jej zúčastnilo 6 atletů a myslím si, že začátek  přípravy jsme mohli díky vybavení SC mohli pojmout velmi "ze široka", což bylo jedním z hlavních cílů tohoto soustředění.

 

Na tomto soustředění jsem chtěl, abychom na atleťák jak se říká ani "nepáchli". Po dlouhé sezóně, kterou jsem absolvovali je potřeba si od tartanu si odfrknout. Proto jsem se snažil zařadit poměrně vysoké procento aktivit neatletických. Mezi nimi nechyběl ani plavecký bazén, hydromasážní bazén a sauna jako forma regeneračních prvků. Do tréninku jsme zařadili i herní aktivity. Hned úvodní trénink v neděli jsme společně s dalšími skupinami absolvovali zhruba 60-ti minutovou hru Kinballu, která všechny překvapila svojí náročností. Díky na začátek října netypicky letnímu počasí jsme mohli během pondělí a úterý využít také beachvolejbalové hřiště a příjemně si "zaplácat". Připadali jsem si skoro jako u moře.

3.jpg

 

Do tréninků nejen v tomto období rád zařazuju také koordinační prvky a gymnastiku. Nejinak tou bylo také na tomto soustředění. Kluci si oblíbili air track a v závěru mě hodně překvapovali, co všechno si troufnou předvádět. Krom toho jsme si vyzkoušeli jejich časoprostorovou orientaci při synchronních roznožkách.

1.jpg

 

2.jpg

Jako přidanou hodnotu na tomto soustředění jsem do úterního programu zařadil školení rozhodčích 3. třídy. Zúčastnili se jej všichni, kteří ještě takové školení neabsolvovali a závěrečné testy nakonec úspěšně napsali všichni adepti. Věřím, že i širší povědomí o atletických pravidlech uplatní nejen jako rozhodčí, ale bude jim sloužit i v jejich vlastní atletické závodní dráze.

12.jpg

Nesmírně si považuji cvičení, která probíhala pod vedením fyzioterapeutky. I když na některých bylo znát, že se jim zas až tolik nelíbí, vnímám tato cvičení, která jsme měli pojatá do 3 různých modifikací (zpevňovací, protahovací, kondiční), jako jeden z vrcholů tohoto soustředění. Věřím, že zpětně to všichni ocení.

8.jpg

 

4.jpg

 

11.jpg

Dvakrát jsme byli i v posilovně. Potěšilo mě, že si můj bývalý svěřenec Standa Jíra udělal čas a vyslyšel moji prosbu, aby přišel klukům ukázat základy techniky a stavby tréninku. Bylo to fajn, díky!

5.jpg

6.jpg

Na soustředění působila také masérka, která měla plné ruce práce. Rozvrh se naplnil hned při příjezdu na soustředění a do konce tak měla fůru práce. Krom toho se mi povedlo zajistit jako druhou jednotku v masérně také lymfodrenážní kalhoty, a tak i při naplněném masérském lehátku zbýval prostor na další účastníky soustředění.

9.jpg

Soustředění mě nakoplo příjemnou atmosférou mezi všemi účastníky do dalšího období a doufám, že se stejným pocitem odjížděli i všichni další účastníci.

10.jpg