Jdi na obsah Jdi na menu
 


Na soustřeďku v Jičíně jsme měli odpočinkový den. Rafty, koloběžky, výběh na Zebín, vrhy, aquaerobik...

Od soboty 13.8. se naše tréninková skupina v počtu 27 závodníků soustředí v oblíbeném Jičíně. Od prvního dne poctivě makáme. V sobotu jsme si pobyt zpestřili návštěvou letního kina. Včera jsme gratulovali dvěma narozeninovým oslavencům Adélce Mrkvičkové a Marku Řehákovi. Dnes byl na plánu odpočinkový den. Hned brzo po ránu jsme se vydali rovnou ze snídaně na autobusové nádraží a vyrazili směr Malá Skála, kde jsme se nalodili na kanoe a rafty. Řeka Jizera celkem tekla, a tak bylo o zábavu postaráno.

Obzvláště zajímavě si na kánoích vedlo více dvojic. Doslova jako ryby ve vodě se cítili Tomáš Puczek a Štěpán Šanc. Ti se cvakli jako první. Kamarádi je v tom však nenechali a obdobně se zadařilo také Lukáši Kupkovi a Štěpánu Hamplovi. Dokonce i takový vodák jakým je Honza Bouma, který tvořil tandem  s Dominikem Holubem, se poroučel ke dnu celkem chladné Jizery. Všichni nakonec dopluli v pořádku k cílovému molu a mohli jsme se tak přesunout na koloběžky.

Na těch jsme absolvovali stejně dlouhou trať podél řeky zpět proti proudu do naší výchozí "stanice". Na lodích jsme trať absolvovali cca za 2,5 hodiny a na koloběžkách nám to trvalo necelou půlhodinku. Tak si asi uděláte obrázek o tom, jací jsme dnes byli vodáci. laugh

Do Jičína jsme dorazili v 15:30 a hned hodinku na to jsme využili krásné slunečné počasí a absolvovali výběh na blízký vrch zvaný Zebín. Tento výběh je již tradicí a nikoho jsem neušetřil ,aby tuto tradici porušil. Myslím, že se nádherný výhled na celý Jičín a široké okolí všem líbil. Poté jsme seběhli dolů a šli si jen tak zpestřit atletickou přípravu vrhačským tréninkem. Oštěp a disk celkem ušel. Ovšem hod kladivem byla pamparáda! Od klece jsme při každém pokusu všech "vrhačů" měli raději poctivý odstup. wink

Po mňam mňam večeři (rajská) se celý ansámbl vydal na plavečák. Včera absolvovali lekci aquaerobiku starší kluci a dnes byl stejný program připraven pro žactvo. Ani si nedokážete představit, jak je to náročné!

Tak to byl odpočinkový den na letním soustředění. smiley

img_4432.jpg