Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jarní soustředění jsme tentokrát absolvovali v Itálii.

V termínu jarní speciální přípravy od středy 17.4. do čtvrtka 25.4.2024 jsme se připravovali v italském Lignanu, kam vycestovala výprava sprinterské sekce SCM společně se štafetovými výběry juniorů a mužů do 23 let. V rámci tohoto kempu se soustředila také sedmička členů naší sprinterské skupiny. 


KOMPLETNÍ FOTOGALERIE ZDE


1skupina-velka-cela.jpg

1schody-park.jpg

Lokalita italského přímořského turistického centra  nás přivítala přívětivým jarním počasím, které na rozdíl od aktuálních podmínek panujících v ČR byly rozhodně přívětivějšími. V první polovině soustředění panovalo slunečné počasí a i když v druhé polovině se podmínky mírně zhoršily, byly jsme rádi, že jsme ošklivému počasí ujeli právě sem.

1soukal-stafeta.jpg

1synek-predavka.jpg

1synek-start.jpg

V Lignanu jsme využili místní atletický stadion, na němž pochopitelně proběhly všechny klíčové tréninky. V rámci štafetové přípravy juniorů a "třiadvacítek" se připravovali Jirka Synek a Lukáš Soukal, kteří na všech trénincích jasně přesvědčili o svých dovednostech. 

1synek-stafeta.jpg

1soukal-start.jpg

Ubytování jsme byli ve sportovním resortu s kapacitou více než 3000 míst. Zde jsme pochopitelně měli zařízenou i plnou penzi a stravování bylo nad má očekávání. Jak v rámci kvality ale i kvantity.

1jidelna.jpg

Resort EFA Village nám nabídl ale mnoho rozmanitých možností sportovního vyžití či doplňkových sportů. Kluci prakticky od prvního dne naplno využili rezervovaných sportovišť s umělou trávou či basketové kurty a s ostatními členy SCM si dávali různé "matche". 

1fotbalek-lepsi.jpg

1soukal-basket.jpg

1fotbalek.jpg

Děvčata zase využila jedinečnou příležitost a přijala výzvu od tréninkové skupiny připravující s oštěpařskou legendou Barborou Špotákovou, která zde trávila jarní přípravu se svými svěřenci ve stejném termínu, a zahrála si s nimi beach volejbal.

 

Rezort disponoval i velmi slušně vybavenou posilovnou, kterou jsme v rámci tréninkového plánu rovněž využili. Samozřejmě se velký prostor této posilovny hodil i v případě deštivého počasí.

1posilka-soukal.jpg

1synek-posilka.jpg

Pár tréninků jsme odběhali na atletické trojdráze, která byla rovněž součástí sportovního komplexu a nemuseli jsme tak nasedat do autobusu, který pro nás byl připraven každý den dopoledne i odpoledne, aby nás odvezl na stadion. 

1hanc.jpg

1soukal-predavka.jpg

Velkou devizou naší výpravy byla také účast masérky Hanky Králové, která měla každý den rozepsané masážní časy a jsem rád, že tuto formu regenerace většina z atletů využila. 

1masaze.jpg

V rámci některých tréninků jsme využili možnosti se různě mezi tréninkovými skupinami pospojovat a využít tak náhledů ostatních trenérů. Doprovodné vyrovnávací a zpevňovací cvičení v naší tréninkové skupině docela dobře známe, ale rozhodně jsem byl rád, že jsme se zúčastnili této lekce také s trenérkou Evou Suchou z Jihlavy.

1kompenzacky-holky.jpg

1kompwenzacky-sucha.jpg

Lákadlem pochopitelně byl i celkem teplý plavecký bazén, který jsme mohli využít dvakrát denně. Díky velkému množství doplňkového vyžití, jsme jej sice nevyužili zas až tolikrát, ale lepší něco než vůbec nic. 

1bazen.jpg

Soustředění u moře bylo fajn a myslím, že i malé výlety po městě byly pro každého zajímavým zpestřením stejně jako brouzdání po pláži.

1holky.jpeg

 

1skupina.jpg

1skupina-velka-cela-tribuna.jpg