Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zlatá tretra Ostrava

V úterý 31.5.2022 proběhla v Ostravě Zlatá tretra, v jejímž předprogramu se představili také 4 sprinteři z naší skupiny. Bohužel ne vždy všechno vyjde, tak jak si přejete a zrovna tento závod byl toho důkazem. V rámci tohoto závodu byly do časového pořadu zahrnuty také reprezentanční štafety, kde jsme se spolupodíleli na sestavách.

1stafeta.jpg

V případě juniorů mě o to více mrzí, že Lukáš Soukal při svém individuálním startu na 100 m pocítil tlak na šlaše v podkolení a závod raději vypustil. Nicméně pro štafetový závod jsem se okamžitě rozhodl, že jej nepostavím a nebudeme riskovat dramatické zranění. Absence Lukáše byla bohužel na výkonu juniorského Áčka dosti znatelná a s výkonem 40,98 s tentokrát moc spokojení být nemůžeme. Doufejme, že se Lukyn dá rychle do kupy, aby mohl v dalších startech nastoupit. 

1soukal.jpg

Do B sestavy byl tedy narychlo dopsán Šimon Kratochvíl, který běžel finiš a na třetím úseku na něj předával Jirka Synek. Myslím, že oba předvedli kvalitní výkon a v celkovém součtu jejich štafeta ve složení Míka - Horák - Synek - Kratochvíl zaběhla 41,48 s, což mě potěšilo a splnilo očekávání. 

1kratochvil-synek.jpg

Jirka Synek si na Zlaté tretře vyzkoušel start pod "tlakem" a tentokrát to nevypadalo tak hezky uvolněně, jak bych rád viděl. Od začátku to příliš nejelo z bloků pryč a druhá polovina trati na mě působila už dosti zatuhle. Podobně se cítil i sám Jirka. Nicméně i v tomto provedení zaznamenal Jirka kvalitní dorostenecký čas 10,95 s. Ve štafetě, kde měl Jirka na starosti třetí úsek tedy v zatáčce už se mi jeho projev líbil více, ale stále bylo patrné, že kotníček tolik neodjíždí. No, jestli nic, tak alespoň ojedinělý zážitek například v podobě zavazování si treter vedle britských sprinterů v čele s Richardem Kiltym, s kterým běžela naše kvarteta svůj štafetový závod, je alespoň něco pozitivního na letošní Zlaté tretře. Věřím, že i tyto momenty jsou motivem!

1synek.jpg

Do sestavy reprezentační štafety žen byla nominována i Jana Šafránková, která tvořila finiš C týmu. I když se svým výkonem na individuální trati 100 m nebyla příliš spokojená (12,37 s), ve štafetě si vedle obstojně a výkon jejího kvarteta 45,71 s má svou kvalitu. Janča však odjížděla zklamaná, když v ní převládly negativní dojmy z individuální stovky. Bohužel byl tento závod s jednodenní pauzou od startu na 1. lize, kde Jana závodila v neděli v Liberci a jak jsem i Janče dopředu avizoval, zjevně to není ideální rozložení mít mezi závody jednodenní pauzu. Alespoň máme poučení do budoucna!

1safrankova.jpg

 

Náhledy fotografií ze složky Zlatá tretra Ostrava 31.5.2022