Jdi na obsah Jdi na menu
 


V Táboře si Marek Řehák a Jirka Šámal odbyli reprezentační premiéru.

V úterý 14.7.2020 se uskutečnila Velká cena Tábora. Za příjemného slunečného, ale bohužel pro sprintery až příliš větrného počasí, nás přivítal stadion v Táboře v probíhající rekonstrukci. Do roka by zde měla stát nová tribuna s atletickým tunelem a tělocvičnou. I proto to tentokrát na startu 100 metrů vypadalo jako na staveništi a protivítr zde měl obrovský rozlet. V individuálních závodech na 100 metrů startovalo z naší skupiny 5 členů a dobře se vedlo i v silném proťáku Kačce Tvrdé -1,3 m/s, když zaběhla 12,99 s. Na startu sice oproti soupeřkám dosti výrazně ztrácela, ale poté, co roztočila nohy, to vypadalo o poznání lépe. Alespoň víme, na čem nyní pilovat.

20200714_170853.jpg

V mužských závodech na 100 metrů doběhl Marek Řehák v čase 11,04 s na děleném třetím místě a i on se ve svém závodě musel potýkat s dosti nepříjemnými podmínky -1,5 m/s. Výrazově se mi to ale od marka líbilo. On sám se hned po startu necítil nejlépe, když mírně zaváhal. To jsem ale já z protilehlého svazu cca 200 metrů od startu, který byl určený pro diváky a trenéry, nemohl zpozorovat.

Velice dobrou startovní reakci 0,158 s předvedl na své poměry Lukáš Soukal, který běžel ve stejném běhu. V silném protivětru zaběhl solidních 11,43 s desetiny za 2 PB. Z tohoto pohledu se mi jeho výkon velmi líbil a myslím, že i on byl sám se sebou spokojený. 

Navzdory výborné startovní reakci 0,139 s byl Jirka Šámal ze svého závodu velmi zklamaný. Výsledek 11,47 s jej pochopitelně vůbec nepotěšil a ani fakt, že běžel ve stejném proťáku jako předchozí kluci (-1,5 m/s) na tom nic nezměnil. Jirka to zhodnotil, že od začátku to prostě cítil špatně. Někdy to tak holt bývá a je potřeba se hlouběji zamyslet nad možnými příčinami. 

Na hladké čtvrtce nastoupil Tadeáš Krakuvčík, který po se po období maturit opět vrhl do tréninků, ale výpadek je stále znát. Tři sta metrů vypadalo dosti čerstvě, ale posledních 100 metrů bylo už opravdu jak se říká "za trest". Výsledný čas 52,65 s tomu odpovídá. Věřím, že se Teddy opět dostane do jarní formy.

V Táboře se také běžely štafety na 4x100 metrů a zde v juniorském reprezentačním kvartetu si odbyli svou premiéru Marek Řehák a Jiří Šámal. Junioři nastoupili v 6. dráze a v drahách kolem nich se usadila další kvarteta ať už mužů či mužů do 22 let. Na první předávce přebíral Marek od plzeňského Reže v celkem rychlém, ale dosti "na jistotu" provedení". Tak jsme si to ale pro tento závod naplánovali. Takže za mě OK. Druhou předávku jsem ponechal čistě kolínskou tedy marek na Jirku.

2.jpg

Na něm bylo znát, že na něj dopadla tíha reprezentačního startu, ale nakonec se předávka i na tomto úseku povedla a ze všech tří předávek se nám povedlo ji zrealizovat někde na 23 metrech předávacího území. Poslední předávku dával Jirka kladenskému Leharovi a vyšla nám ťip ťop. Myslím si, že na předávky, které kluci předváděli na "ropzcvičováku", byla tahle přímo v závodě suverénně nejlepší. Zde velká pochvala pro Dana Lehara! Celkový výsledek našeho kvarteta 41,65 s není kdovíjak úžasným časem v kontextu reprezentačních štafet, ale při absenci několika juniorů z důvodu zranění, se domnívám, že se kluci se svým závodem vypořádali se ctí.

20200714_182716-0-.jpg