Jdi na obsah Jdi na menu
 


V kádru třiadvacítkové štafety i Lukáš Soukal.

Ve středu 17.5.2023 se v Praze na Julisce uskutečnil společný štafetový trénink kádru mužů a "třiadvacítek" na 4x100 metrů. Souběžně s rozjezdem závodní sezóny se tak spustila i závěrečná fáze přípravy štafetmanů před prvními ostrými starty v této sezóně. 

1soukal.jpg

V kádru U23 figuruje i Lukáš Soukal, který se tréninku zúčastnil a v plné parádě jej absolvoval. Na nábězích i v samotných rovinkovacích cvičeních bylo vidět, že je rozeným "týmovým hráčem". Každopádně na něm bylo vidět, že může dokonale čerpat z předešlých zkušeností a  dovedností z juniorské kategorie i z naší oddílové přípravy. Nejvíc mě ale při sledování tréninku těšilo to, že jsem na Lukynovi viděl, jak si opět důvěřuje a štafetové předávky si tak mohl naplno užívat.  Pro mě osobně jsou tyto momenty naplněním dílčích cílů, které ale považuji za nesmírně důležité a stavím na nich cestu za těmi vyššími.

1soukal2.jpg

Věřím, že přes štafetu se Lukáš jako prvoročák v této kategorie do 23 let dokáže plynule začlenit mezi starší borce, mezi nimiž na tomto tréninku nechyběli oba republikoví rekordmani Jan Veleba a Zdeněk Strošmík, ale také odchovanec z naší tréninkové skupiny a letošní halová "raketa" Standa Jíra.

1soukal1.jpg