Jdi na obsah Jdi na menu
 


Štěpán vyhrál na juniorském "mezistátku" 100 m. (foto: Jiří Kottas, 2017)

Ve středu 6.7.2017 proběhlo v Trnavě Mezistátní utkání juniorských reprezentací CZE - HUN - SVK - SLO. V českém týmu nechyběl ani sprinter Štěpán Hampl, který do slovenské Trnavy přicestoval přímo od moře, kde trávil posledních 8 dní s rodiči na dovolené. Nebylo to ovšem tak, jak by mohl kdekdo předpokládat, že se Hamplík u moře jen flákal.

1.jpg

Ihned po ukončení MČR juniorů v Jablonci 25.6. odjížděl do Chorvatska a zde absolvoval totiž 8 tréninkových jednotek. Na mezistátku tak startoval rovnou z plné přípravy, která směřuje především k hlavnímu bodu letošní sezóny - tj. Mistrovství Evropy, které náš čeká za 14 dní.

2.jpg

V Trnavě si Štěpán poradil se všemi soupeři a po poměrně rychlém startu zdolal čas 10,75 s. Projevem velmi dynamický a flexibilní výkon naznačuje, že příprava u moře šla správným směrem.

3.jpg

Dále Štěpán nastoupil na Slovensku k závodu na 200 m, kde mu však los přidělil celkem nevýhodnou 1. dráhu. Zde předvedl na své poměry slabší výkon 22,57 s. Na úplný závěr programu mezistátního utkání nastoupil Hamplík ještě ke štafetě na 4 x 100 m, kde spolu s borci z repre týmu vyhráli v čase 41,16 s.

predavka-5.jpg