Jdi na obsah Jdi na menu
 


Štěpán na dvoustovce vylepšil svou bilanci na MSJ, když zůstal 3 příčky od postupu do semifinále.

Štěpán Hampl absolvoval ve čtvrtek 12.7. svůj druhý start na Mistrovství světa juniorů v Tampere.

Dnes zaklekl do bloků na trati 200 m. Podmínky dnešního závodu byly rozhodně lepší nežli při úterní stovce. Možná škoda, že los přisoudil Štěpánovi osmou vnější dráhu, v níž neměl příliš kontakt se svými soupeři. Obzvláště když nakonec v dráze pod ním nakonec jeden závodník nenastoupil.

image00094.jpg

Ihned po odstartování se Hamplík velmi dobře rozjel a zejména úsek mezi 70-130 metry byl famózní a hodně se mi v tu chvíli líbil. Suprový projev - zátah, náklon, rytmika.. V daný moment se dokázal vytáhnout na úroveň soupeřů. Nakonec ale v posledních 50 metrech Štěpán docela výrazně ztuhnul a byl z toho čas 21,53 s.

V celkovém součtu znamenal tento výkon 27. místo jen 3 příčky od postupu do semifinále. Štěpán byl hned po doběhu dosti zklamaný z toho, že se mu individuální starty nepovedly podle jeho představ.

 

Určitě ale nemusíme být kdovíjak zarmoucení. Už jen kvalifikovaní se na tento šampionát bylo obrovským úspěchem. Navíc si Štěpán splnil dílčí cíl pro start na "dvoukile" tím, že vylepšil svoje umístění ze závodu na 100 metrů, kde skončil 33. a zde se posunul na 27. příčku.

image00016.jpg

Zajímavým je i fakt, že po redukci výsledků na čisté evropskou konkurenci, je jeho pozice na 16. místě, což odpovídá jeho umístění z loňského Mistrovství Evropy, kde se umístil 15. na 100 m a 17. na 200 m.

image00087.jpg