Jdi na obsah Jdi na menu
 


Štěpán Hampl do semifinále Mistrovství Evropy neproklouzl.

Ve čtvrtek 11.7.2019 začaly soutěže v rámci Mistrovství Evropy do 22 let. Ve švédském Gävle nastoupil ke svému rozběhu také Štěpán Hampl. První rozběh, do něhož byl Štěpán nalosován, provázely však hned od počátku komplikace.

1hampl1.jpg

Ve svolavatelně museli závodníci čekat dlouhých 30 minut, než je pořadatelé zavedli za bloky.  První rozběh navíc provázely diskvalifikace, takže se běžel až na třetí výstřel. To jistě žádnému že startovního pole příliš nevyhovovalo, o to méně Štěpánovi.

1hampl2.jpg

V Gävle dnes naneštěstí bylo poměrně chladno a na sprinterské rovince navíc foukal vítr  dost hodně proti. V našem případě dokonce -2,1 m/s. V celkovém součtu zaběhl Hamplík dnes ne příliš lichotivých 10,99 s.

screenshot_20190711-104945.png

To znamenalo 23. místo. Jen malou útěchou nám může být, že borci v tomto rozběhu nenaběhali všeobecně nic moc časy. Například německý sprinter s osobákem 10,16 s zaběhl 10,98 s a do semifinále taktéž nepostoupil.

Štěpán byl ze svého výkonu zklamaný, ale na druhou stranu už dokáže všechny okolnosti reálně zhodnotit a posoudit. Určitě si nesmíme nic nalhávat a je třeba si připustit, že jsme čekali lepší výsledek. Jednoznačně  ale víme, že Štěpán byl nejmladším účastníkem mezi sprintery a  jistá absence síly, je pro budoucnost devizou. Právě nyní až se vstupem do dospělácké kategorie, doufejme bude moci Štěpán plnohodnotně rozvíjet i tuto stránku a věřím, že tento postupný přístup bude nést v budoucnu své ovoce.

 

screenshot_20190711-105016.png