Jdi na obsah Jdi na menu
 


Reprezentační juniorské štafety ve Zlíně.

V sobotu 15.8.2020 proběhl ve Zlíně tamní Mítink Zlín 2020, na kterém zahajovaly časový pořad starty reprezentačních štafet mužských a ženských složek. Závod mužů byl velmi kvalitně obsazen a v sestavách mužů, mužů do 22 let a juniorů se objevila téměř kompletní česká sprinterské špička. I proto byl tento závod velmi motivační pro trio juniorů ž naší skupiny, kteří se zde zúčastnili v sestavách juniorských štafet.

 

Vzhledem k tomu jak hrozné počasí provázelo náš páteční přesun ze soustředění v Trutnově do místa konání, který trval více než 5 hodin jízdy v autě, jsme se rozhodli obětovat vlastní individuální start na tomto mítinku a věnovali jsme veškeré úsilí pouze štafetám. 

Po absolvovaném závodě si myslím, že to byl krok správným směrem. V A sestavě nastoupil Marek Řehák a nakonec se zde prezentoval i Jirka Šámal, jelikož v týdnu před akcí se omluvili 2 závodníci z této sestavy. Pozitivně vnímám, že A štafeta vylepšila svůj letošní výkon z Velké ceny Tábora.  Nicméně je potřeba si přiznat , že bychom potřebovali stáhnout alespoň ještě půl vteřiny dolů. Ve skladbě, která nastoupila ve Zlíně, si však myslím, že kluci zaběhli dobře.

 

Béčková štafeta  juniorů byla díky již výše zmíněným omluvenkám změněna ještě více, ale nakonec jsem byl rád, že jsme zde se facto odstartovali přípravu týmu pro následující rok, neboť zde běželi 3 dorostenci a 1 junior ročníku 2002. Velmi si cením výkonu Lukáše Soukala, který zde poprvé oblékl reprezentační dres a současně si počínal velice zodpovědně a naprosto vyrovnaně. Nenechal se nijak rozházet a splnil vše, co jsem od  něj očekával. Výkon B štafety 41,83 s vidím jako věci solidní.

 

20200816_134144.jpg