Jdi na obsah Jdi na menu
 


První start reprezentační štafety U20 jsme absolvovali v Turnově.

V Turnově proběhl reprezentační sraz štafety juniorů U20, který svým dvoudenním kempem přímo navazoval na první ostrý start v této sezóně - Memoriál Ludvíka Daňka taktéž v Turnově.

1.jpg

Letošní reprezentační tým juniorů, který pracoval již od loňského podzimu však postihlo pár dní před touto závěrečnou fází přípravy poměrně a nebývale velké množství omluvenek. Nicméně jsme se s touto situací popasovali a do týmu povolali další posily. Na soustředění jsme zaměřili tréninky na obnovení drilových nácviků a současně už také odladili přesné značky a obsazení jednotlivých úseků na první start. 

2.jpg

Jsem rád, že naše skupina byla pevnou součástí celého kádru a řekl bych, že tmelila kolektiv. Při soustředění jsem měl plán obsazení úseků, který však s ohledem na množství absencí vzal za své, a tak jsem nakonec musel učinit poměrně složité rozhodnutí a do A týmu nominovat sestavu Raška - Jarolímek - Soukal a Synek. Právě u Jirky Synka to bylo obzvláště složité rozhodnutí, které se však po závodě ukázalo jako správné. Vzhledem k tomu, že na předávkách působil velmi přesvědčivě a v rámci aktuální výkonnosti byl nejstabilnějším z adeptů náhradníků pro A sestavu, bylo pro mě jediným otazníkem to, jestli ustojí tíhu okamžiku. V tomto směru mě však Jirka při závodě jednoznačně přesvědčil, že má silné nervy a závod zvládl. Společně s Lukášem Soukalem vytvořili dvojici do závěrečné předávky a celý kvartet zahájil letošní sezónu výkonem 40,81 s. 

Na první ránu a s ohledem na turbulentní a převratný děj předchozích omluvenek jsem doufal, že kluci zaběhnou pod 41 vteřin. To se povedlo. Současně si ale myslím, že ambice musí tento tým mít jednoznačně vyšší a věřím, že při dalším startu na Zlaté tretře v Ostravě za týden to potvrdí. Podle rozboru videa máme několik okamžiků, kde můžeme určitě ještě časomíru stáhnout!

3.jpg

Lukáš Soukal mě na tomto kempu opět přesvědčil, že je štafetový hráč. Už před tímto závodem avizoval, že vše podřídí právě štafetě a jak řekl, tak udělal. Maximální soustředěnost, velmi kvalitní dovednosti a současně loňské zkušenosti. Z toho jsme hodně těžili a právě na jeho úseku bylo asi nejpatrnější odpoutání od soupeřů. Obě předávky, na nichž se Lukyn podílel, vypadaly opravdu přesvědčivě. Sám Lukáš byl po závodě mírně zklamaný, protože asi očekával rychlejší čas. Nicméně za mě osobně jsem na tento start byl spokojen a věřím, že veškerou práci nejen z tohoto posledního štafetového kempu teprve zúročíme! 

1soukal.jpg

Třetím z naší skupiny byl v rámci tohoto štafetového soustředění a také startu Šimon Kratochvíl, který mě na svém úseku hodně potěšil, protože dokázal vyřešit téměř neřešitelné situace jak při přebírání tak i při odevzdávání kolíku. Hodně vysoko ceněné dovednosti pro štafetového trenéra! Samotný běžecký výkon byl na jeho 3. úseku velmi plynulý a rychlý. Škoda těch nepovedených předávek, protože jinak by B tým, za který nastoupil Šimon ve složení Míka - Peterka - Kratochvíl - Jakob, určitě běžel pod hranici 42 vteřin.  Po štafetách jsme následně ještě absolvovali starty na individuálních 100 metrů. U Šimona to bohužel skončilo na 30 metrech v křeči, s kterou doběhl do cíle za 11,30 s. Nyní to vidím na klidový a odpočinkový režim.

1kratochvil.jpg

Jirka Synek si naopak zaběhl z mého pohledu svůj zatím nejlepší závod, protože když zaběhnete bok po boku českého rekordmana výkon ve vynikající vyrovnanosti aktuální formy, dokládá to, že na to opravdu máte. Jirka zaběhl vedle Jana Veleby 10,85 s v téměř bezvětří za ne příliš vysoké teploty a potvrdil svoje výkony z minulých závodů.  Byl jsem maximálně spokojený a věřím, že i Jiřík.

1synek.jpg

 

Náhledy fotografií ze složky Memoriál L. Daňka Turnov 24.5.2022