Jdi na obsah Jdi na menu
 


Masakrózních 60 metrů v semifinále Mistrovství Evropy nakonec Štěpánovi odfoukl velký proťák.

V podvečer čtvrtečního programu absolvoval Štěpán Hampl semifinále Mistrovství Evropy juniorů v italském Grossetu.

Tři semifinálové běhy byly hodně našlapané dobrými závodníky. Pro Hamplíka byl již postup do semifinále splněným cílem, ale samozřejmě jsme chtěli "urvat" co nejlepší výsledek.

received_1563743136990809.jpeg

Postup do finále se dle výkonu v rozbězích nejevil zcela nereálně. Obzvláště, když přičteme fakt, že Štěpánovi suprově "sedly" starty a první polovina trati. V semifinále to potvrdil a prvních 60 m bylo opravdu senzačních. To mě těší asi ze všeho nejvíce, protože jsme právě na tomto pracovali v poslední době nejvíce. 

Bohužel jsme však v semifinále neměli štěstí na vítr, neboť foukal dost velký "proťák" -1,8 m/s. A to při Hamplíkových současných tělesných proporcích je opravdu velká nevýhoda. Soupeři v dalších dvou semifinále měli lepší větrné podmínky, a tak postup do finále podle nejrychlejších časů padl borcům z běhu, kde foukal +0,8 m/s do zad. Pro nás znamenal semifinálový čas 10,75 s konečnou 15. pozici a to stojí za pochvalu. 

20170719_104452.jpg

Jsme si jistý, že dnešní výkon by při lepších větrných podmínkách byl kolem 10,60 s. Navíc celý projev byl opravdu vyzrálý, uvolněný bez křečí.  Dnešní závod nám ukázal naše silné stránky a současně nasměroval pozornost tam, kde budeme muset zabrat.

Pro mě je Štěpánovo vystoupení opravdu velkým potěšením a gratuluju mu za to! Jsi šikula a moc mě to s tebou baví. 

20170720_181607.jpg