Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jirka Synek nominován na DNA U20 do Madridu.

Český atletický svaz schválil nominaci na první mládežnickou reprezentační akci v tomto roce, jíž je Dynamic News Athletics U20. Mezi nominovanými 18 členy české výpravy je i čerstvý junior Jirka Synek z naší skupiny, který byl nominován pro závod na 60 metrů. Ve Španělsku si tak Jirka vyzkouší zajímavý souboj s konkurencí tohoto utkání a soupeři z Velké Britáie, Španělska, Irska, Turecka a Portugalska.

dna-u20-indoors-madrid-22-2-2023.jpg

Do jednotlivých disciplín tohoto mezistátního utkání byli nominování vždy vedoucí leadeři českých juniorských tabulek. Konkurence ve španělském Madridu bude pro Jirku jistě více než lákavá, neboť ve startovních listinách dle zaslaných přihlášek figurují samí rychlíci, kteří ale současně nejsou zas až tolik vzdáleni. A tak by se dalo očekávat, že by Jirka dravé konkurence mohl využít k vylepšení svého letošního osobního rekordu.

 

Startovní listina DNA U20 (22.2.2023 Madrid ESP):

Medwin Odamtten GBR 6,67 s

Jesse Osas IRL 6,99 s

Ricardo Mateo de Leon ESP 6,81 s

Daivd Landim POR 6,90 s

Jiří Synek CZE 6,90 s

1synek.jpg

foto: Ondřej Novák

 

Akce se uskuteční v Madridu v tamním Gallur Sports Center a zajímavostí nezůstává ani fakt, že po tomto utkání, které tvoří jakýsi předprogram, se na tomto místě uskuteční zlatý mítink Wolrd Indoor Tour. O motivaci a pěkný zážitek ze sledování vrcholového atletické akce nebude mít tedy Jirka nouzi.

centro-deportivo-municipal-gallur-gallur-municipal-sports-center-1519415556-7766952122.jpg

Celkový model tohoto nového projektu Evropské atletiky počítá s dvouhodinovým časovým pořadem, během nějž se rozhodne o celkovém vítězi soutěže družstev. Zajímavostí je koncept, kdy jednotlivé individuální disicplín resp. výsledky z nich, určí pozici při závěrečném výběhu do štafety "Hunt", která definitivně rozhodne o celkovém umístění naší výpravy. Jistě to bude pro Jirku zajímavá zkušenost.

dna-madrid-2022-logo.jpg