Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jirka Synek na Mezistátním utkání

Ve středu 29.6.2022 se v maďarském Szekešveherváru uskutečnilo Mezistátní utkání dorosteneckých národních výběrů mezi pořadatelským Maďarskem, Slovenskem, Slovinskem a také Českou republikou. Na tomto utkání reprezentoval naši zem také Jirka Synek, který byl nominován jako aktuální Mistr ČR na 100 metrů.

1synek-moravek.jpg

Jirka při rozcvičování vypadl velmi dobře a bylo vidět, že se na tento závod velmi těší. Bohužel však v Maďarsku v den závodu i den před ním panovalo obrovské horko a možná právě to způsobilo, že po cca 50 metrech musel Jirka svůj závod vypustit a do cíle pouze dojít pro body za náš tým, protože ho chytla nepříjemná křeč do zadních stehen.

1synek1.jpg

Podle vyšetření lékařem české reprezentace přímo na místě by se snad nemělo jednat o vážné zranění, kterého jsem se zprvu obával. I Jirka sám to pociťoval jinak než v případě zranění v minulosti. Alespoň tedy na tom můžeme najít pozitivní to, že Jirka už umí vnímat své tělo a včas zareagovat. Na všem špatném je něco dobré....

1synek2.jpg

Z jeho rozcvičení a projevu na první padesátce, kterou mohu hodnotit, si myslím, že se Jirka na tento závod dokázal dobře připravit. Zaujala mě velmi dobrá frekvence hned od začátku i na warm up krytém velmi příjemném a maximalisticky řešeném atletickém tunelu s 8 drahami, který byl umístěný přímo v tribuně. 

1synek4.jpg

Nyní nás čeká týden regeneračního programu a poté, pokud se definitivně vyloučí zranění začneme s přípravou na druhou část atletické sezóny. Jirka si nakonec svůj start ne Mezistátním utkání odbyl s úsměvem na rtech a i na tom je vidět, že to má v hlavě srovnané.

1synek3.jpg

Při závěrečném ceremoniálu i při cestě zpět na něm bylo poznat, jak si nominace na MU váží a současně si naplno užívá reprezentačního prostředí. V autobuse cestou zpět dokonce s dalšími sprintery vytvořili "Trio disco", když zpívali a rapovali do autobusového rádia. Bavili jsme se všichni!

1trio.jpg