Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jirka a Šimon součástí juniorské štafety v Turnově za slibný úvodní čas 40,72 s.

Od neděle do úterý 21.5.-23.5.2023 jsme absolvovali přípravný kemp juniorské štafety 4x100 metrů v Turnově. Místo jsme zvolili záměrně, protože v úterý byl přímo na toto soustředění naplánovaný první letošní start tohoto kádru.

1skupina.jpg

Soustředění dokonale splnilo svůj záměr. Měli jsme možnost prohloubit a "vymazlit" předávky i jednotlivá individuální specifika. Kluci si navíc mohli v mezičase mezi sebou navzájem tak nějak "sednout" a to podle mého názoru do přípravy kádru také patří.

1synek.jpg

V samotný den závodu jsme dopoledne absolvovali ještě jeden ostřejší trénink, v jehož rámci jsme si zkusili předávky ve štafetě na 4x 60 metrů. Klukům v obou štafetách to sedlo velmi dobře, a tak jsem byl zvědavý, jak se poperou s prvním startem v odpoledním programu v rámci Memoriálu Ludvíka Daňka.

1kratochvil-synek.jpg

Čas, který naše štafeta zaznamenala v cíli 40,72 s je podle mého názoru velmi sympatickým vstupem do nové sezóny. Je to lepší entry než měli kluci v loňském roce, kteří se následně v proběhu sezóny vylepšili o 0,24 vteřiny z 40,83 s na 40,59 s. Z pohledu hodnocení techniky jednotlivých předávek jsem přesvědčený, že práce, kterou jsme investovali do přípravy, se na turnovském ovále dokonale zužitkovala, neboť předávky proběhly v rychlém sledu, čemuž napomohly i mírně odvážné výběhové značky s cílem vytěžit hned v úvodu sezóny co nejprůkaznější vstupní hodnotu letošního kádru.

1stafetmani.jpg

Jirka Synek i Šimon Kratochvíl, kteří v A štafetě zaujali 1. a 2. úsek, opět předvedli, že naše tréninková skupina má velké zkušenosti a pro štafety na této úrovni jsou schopni bojovat s plným nasazením. Moc jste mě potěšili!

1kratochvil-synek1.jpg