Jdi na obsah Jdi na menu
 


O projektu PVT

 

O projektu:
 
Polabská Výškařská Tour základních škol je projekt určený pro žáky a žákyně 2.stupně základních škol kolínského a pardubického regionu. Jedná se o dlouhodobou soutěž, která zahrnuje několik závodů v každém školním roce trochu jinak uspořádaných (Kolínská vánoční laťka, Chvaletická laťka, Přeloučská laťka, Týnecká laťka, Poděbradská laťka, Osecká laťka a finálový závod). Družstva jednotlivých škol si podle umístění v jednotlivých soutěžích připisují body do celkové soutěže a při posledním závodě ve Velkém Oseku vyhlašujeme vítěznou školu Polabské Výškařské Tour. Ve finálovém závodě v Kolíně budou závodit ti nejúspěšnější z celého průběhu aktuálního ročníku. Do soutěže je každoročně zapojeno více než 500 závodníků a závodnic.  Celá Tour probíhá pod záštitou starosty Kolína Mgr. Víta Rakušana.
 
Historie:
 
Výškařskou Tour pořádáme od roku 2008. Projekt si tak ověřil svoji vysokou sportovní úroveň a zájem o podobné akce ze strany žáků i vyučujících. Na projektu spolupracujeme s Asociací školních sportovních klubů a jednotlivými školami. V průběhu konání této soutěže jsme zajistili sportovní patrony projektu, kteří jsou pro všechny zúčastněné výraznými sportovními vzory. Děti se tak mohli během našich soutěží setkat s těmito sportovci:
2011/2012
vynikající skokan o tyči Štěpána Janáčka
několikanásobný mistra světa a Evropy v bikterialu Pepa Dressler
2012/2013
olympijský vítěz v moderním pětiboji David Svoboda
2013/2014
světová rekordmanka na 800 m Jarmila Kratochvílová
český rekordman ve skoku vysokém Jaroslav Bába
2014/2015
český rekordman v běhu na 400 m překážek Jiří Mužík
 
Vize:
 
Naším dlouhodobým cílem je vytvoření provázaného systému výškařských závodů pro děti z 2. stupně ZŠ. Projekt by měl zasahovat napříč regiony Kolínsko, Přeloučsko, Poděbradsko a Nymbursko a ve finální podobě bude obsahovat 7 – 9 závodů.