Jdi na obsah Jdi na menu
 


Werner von Linde Sportfest (Mnichov 2015)

Statečná jedenáctka vybojovala v Mnichově 11 medailí a 6 nových osobních rekordů.

V neděli 8.3.2015 se vydalo 11 mladých kolínských atletů do Mnichova na 39. ročník mezinárodního mládežnického festivalu Lindesportfest. Pod vedením trenéra Antonína Morávka bojovali naši atleti velmi srdnatě a především úspěšně.

V časovém pořadu nastoupili do svých soutěží jako první  naši žáci ve všech skokanských disciplínách. Zde se představil vynikajícím novým osobním rekordem dálkař Jiří Kraus, který po výkonu 595 cm obsadil 4. místo. Potom již přišly první kolínské medaile. Ve skoku o tyči zvládl Jindřich Semotam úlohu favorita a výkonem 330 cm bral zlatou medaili. Mezitím se ve výškařském sektoru schylovalo k senzaci. Tomáš Puczek po skočených 168 cm bral 3. příčku a to jsme v soutěži měli ještě Štěpána Šance. Ten si vytvořením nového osobního rekordu 177 cm zajistil zlatou medaili. Na stupních vítězů jsme ihned po skončení disciplíny tak mohli sledovat 2 kolínské borce.

V časovém pořadu silně nabitého programu mnichovského mítinku následovali rozběhy na 60 m a 60 m překážek. V nich měla kolínská atletika, jak se později ukázalo, dominantní zastoupení. Nejdříve zaklekla do bloků juniorka Hana Klepetková, která zde zaběhla nový osobní rekord 7,92 s. Ve finálovém běhu potom Hanka brala stříbrnou medaili. Podobně si vedl mezi čtrnáctiletými žáky i Tadeáš Krakuvčík časem 7,95 s, který ve finále finišoval také na 2. pozici. V kategorii patnáctiletých žáků reprezentoval Matěj Čapek a časem 7,52 s si jednoznačně zajistil účast ve finále, kde suverénně prolétl cílovou páskou na 1. místě a časem 7,53 s předvedl vyrovnanou výkonnost. V dorostencích startoval kolínský dvojnásobný mistr České republiky z nedávného halového šampionátu Štěpán Hampl. Rozběh se mu příliš nepovedl, ale časem 7,23 s bez problémů postoupil do svého finále. Zde již nezaváhal a časem 7,05 s, třetím nejlepším v jeho kariéře, bral zaslouženě další zlato pro Kolín.

V překážkových závodech na 60 m jsme měli dvojí zastoupení a v obou případech okořeněné novými osobními rekordy. Starší žáci Jan Bouma a Jindřich Semotam si vedli jako zkušení mazáci. V rozbězích nezaváhali a předvedli výkony, které je kvalifikovali pro finálový běh. V něm se oběma podařilo srazit setinky ze svých dosavadních maxim. Jan Bouma předvedl čas 9,21 s, který nakonec znamenal konečnou 5. příčku. Jindřich Semotam finišoval v čase 8,82 s a ve startovním poli našel jediného přemožitele. Na stupních vítězů tak přebíral pár okamžiků po doběhu stříbrnou medaili z rukou ředitele závodů. 

Poslední tři medaile pro náš oddíl přibyly z běžeckého oválu. Ke svým závodům se v odpoledním programu připravily závody štafet, kde jsme měli dvojí zastoupení. Mezi staršími žáky, kteří absolvovali trať 4 x 100 m ve složení Semotam, Bouma, Šanč Š. a Krakuvčík, nenašla naše čtveřice konkurenta. Velmi perspektivním vystoupením v čase 49,53 s vybojovali chlapci zlaté medaile. V kategorii dorostenců se běžel závod na 4 x 200 m. Zde reprezentovalo kvarteto Čapek, Šanc J., Kraus a Hampl. Výsledný čas 1:44,38 však stačil mezi kvalitní konkurencí až na 3. místo.

Na úplný závěr časového programu přibyla na našem kontě poslední medaile. Zásluhou Tadeáše Krakuvčíka, který v závodě starších žáků na 800 m předvedl výkon 2:19,69, jsme vylepšili naši bilanci o další bronzovou medaili. Celkově jsme na zpáteční cestě v autobuse počítali 5 zlatých, 3 stříbrné a 3 bronzové kovy a 6 nových osobních rekordů.