Jdi na obsah Jdi na menu
 


V St. Pölten se nám nedařilo.

Ve středu 29.5.2019 jsme se vydali se Štěpánem Hamplem a Standou Jírou do rakouského St. Pölten na mezinárodní mítink Liese-Prokop Memorial. Závod, který je vyhlášený tím, že při obráceném větru, obrací pořadatelé směr běhu na sprinterské rovince, nás lákal a výsledky z loňského roku nás lákaly ještě více.

Do místa konání jsme přijeli poměrně pozdě po poměrně únavné cestě. Kluci se rozcvičili a vše nakonec vypadalo den před závodem velmi dobře. Bohužel ale zatím ani jeden neumí setrvat naladěný i přes dlouhé čekání až do odpoledne druhého dne, kdy se závodí. Tentokrát to ani jednomu nevyšlo. Štěpán zaběhl v rozběhu 10,67 s a s výkonem nebyl spokojený. V závěru tratě bylo patrné, že mu to opravdu "nechutnalo" a sám si při hodnocení byl vědom, že to nezvládl především hlavou. Hned po startu Štěpán trochu zakopl a možná, že právě tento okamžik rozhodl celkovém výkonu. Navíc k tomu se ozvalo i tělo, když ho začal pobolívat přitahovač. Do B finále již Štěpán nenastoupil. 

20190531_071935.jpg

Pro Standu to byla jedna z prvních zkušeností na takovémto typu mítinku. Navíc pod mezinárodní značkou "Permit meeting". Ale ani Standa nezvládl dlouhé čekání až do okamžiku závodu. Prvních 50 metrů vypadalo v rozběhu velmi dobře, ale potom jsem měl pocit jako by někdo zatáhl brzdu a cílem proběhl Standa v čase 10,83 s. I tento čas stačil na postup do B finále a Standu jsem přemluvil, aby ho absolvoval. S odstupem času musím vyhodnotit, že jsem to dělat neměl. Ve finále sice vyšla startovní reakce Standovi výborně, ale start se musel opakovat kvůli "ulitému" startu jiného závodníka. Na podruhé už to bohužel vůbec nevyšlo a s výsledným časem 10,99 s jsme nebyli logicky spokojeni vůbec.

20190530_171909_023.jpg

Nyní je potřeba zvednout hlavu a nasměrovat se k dalším závodům. I špatná zkušenost je zkušenost a do budoucna se z ní poučíme.