Jdi na obsah Jdi na menu
 


V barvách Středočeského kraje na International Visegrad Match.

V úterý 23.8.2022 proběhl na kolínském stadionu mezinárodní závod International Visegrad Match. Soutěž byla koncipovaná jako týmové klání, na němž se utkaly výběry Středočeského kraje, Dolnoslezského vojvodtství z Polska a Bratislavského svazu ze Slovenska. V rámci předprogramu se uskutečnila další týmová bitva mezi sportovními středisky žactva, kde proti sobě bojovalo žactvo domácího Kolína, ŠAK Pardubic a USK Prahy.

20220823_111201.jpg

V obou závodech nastupovali také členové naší tréninkové skupiny. Nový osobák na 60 m zvládl Dennis Bolard (7,61 s) a velmi těsně za svým maximem zaostal Franta Hanč (7,43 s), kteří jako dorostenci běželi mimo soutěž. V hlavním programu potom oba shodně překonali osobáky na 200 m, když je výrazně posunuli (Hanč 24,00 s, Bolard 24,97 s).

Medaile sbíral za své výkony na utkání SpS žactva Štěpán Veselý, když nejprve obsadil 2. příčku (7,63 s) a na 150 m dokonce vyhrál v čase 18,25 s).

9.jpg

Druhé místo a nový osobní rekord překonal na stopadesátce Martin Dupák za čas 18,50 s.

10.jpg

Medaili si vyházel ve vrhu koulí i Radek Novák za osobák 10,66 m a umístil se s tímto výkonem na 3. příčce.

11.jpg

Ve skokanském sektoru bojoval Ondra Král, kterému se nakonec povedlo překonat hodnotu 162 cm, čímž si posunul svůj osobní rekord a také vybojoval stříbrnou pozici. 

1kral.jpg

Hlavní program za Visegrad Match zahájil za naši skupinu Lukáš Soukal na 200 m, kde si doběhl pro solidní čas 21,85 s, což znamenalo celkové druhé místo v této disciplíně. 

5.jpg

Premiéru si na tomto mítinku odbyl na 400 m Šimon Kratochvíl. Zprvu bylo vidět, že tempo ještě nedovede odhadnout, a tak mu v cílové rovince zbylo poměrně dosti sil.  Myslím si ale, že to vlastně bylo dobře, protože alespoň v příštích závodech bude mít již lepší odhad a současně se při Visegrad Match "neutavil". Za výkon 50,52 s můžeme být velmi spokojení. V celkovém součtu to znamenalo stříbrnou medaili.

12.jpg

V závěrečných štafetách předvedla naše čtveřice Šimon Kratochvíl - Lukáš Soukal - Vítek Vinduška - Jiří Synek velmi plynulý, čistý výkon v rychlém čase 42,12 s, za který právem brala zlaté medaile pro vítěze individuálních disciplín.

1.jpg

8.jpg

7.jpg

 

Celkově tak naši borci přispěli jak v žactvu tak i v International Visegrad Match k vítězství svých celků a věřím, že tento závod byl pro všechny motivací do další práce. Atmosféra v souboji se zahraničními soupeři byla určitě hezkým zážitkem.

3.jpg

 

Náhledy fotografií ze složky International Visegrad Match 2022