Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tři medaile ze Schwechatu, Franta navíc v PB na 200 m.

V sobotu 27.5.2023 jsme se vydali do Rakouska na mezinárodní mládežnický mítink Franz Schuster Memorial do Schwechatu kousek od Vídně. Na tyto závody se nám podařilo přihlásit 3 závodníky Anetu Bedrnovou, Frantu Hanče a Štěpána Veselého. Ubytování, které nám pořadatelé poskytli, bylo vskutku hezké v prostorách bývalého zámečku a nyní justiční školy. 

1zamek.jpg

Stravování jsme zahájili typickým Wiener Schnitzel, který se ani nevešel na talíř. Prostory zámecké zahrady bylo opravdu hezkým dokreslením toho, jak se rakouští pořadatelé na akci připravili. 

1vecere.jpg

Samotné závody probíhaly v neděli 28.5.2023 a doprovázelo je krásné slunečné a teplé počasí. Dvě medaile si z tohoto mítinku odvezla Aneta Bedrnová, která v kategorii dorostenek (i když věkem stále žákyně) dokázala ve finále A na 100 metrů vybojovat stříbrnou příčku v čas 12,66 s.

1bedrnova1.jpg

Úplně novou zkušenost si Aneta odvezla z dvojnásobné trati, kterou běžela úplně poprvé. Díky nasazení do druhé dráhy měla všechny soupeřky před sebou a mohla tak lépe odhadnout tempo, což se jí nakonec vyplatilo a mohla ze Schwechatu odjíždět spokojená s osobním rekordem 26,41 s a další tentokrát bronzovou medailí na krku.

1bedrnova2.jpg

Štěpán Veselý vypadal na startu 100 metrů opravdu suprově. Nádherně trefil start a první polovinu trati i sám cítil velmi dobře. Potom se ale předběžně "rozbalil" a tak trochu začal stát na místě. Do finále A i přesto postoupil. Následně v něm předvedl velmi podobný výkon 11,76 s (rozběh 11,74 s) a příliš spokojený nebyl. Navíc ho trochu začal bolet přitahovač, a tak jsme start na 200 metrů raději zrušili.

1vesely.jpg

Posledním do party byl Franta Hanč, jemuž finále na stovce vůbec nevyšlo a hned po startu se hodně propadl, když do cíle doběhl v čase 11,81 s (rozběh 11,64 s). O chybě jsme tedy věděli a nezbývalo než se nad to povznést a zaměřit síly na dvoustovku.

1hanc.jpg

Zde to Franta opravdu nádherně rozběhl a dost dlouho to vypadalo, že si běží pro senzační výkon. Nakonec mu ale na posledních 40 metrech hodně "došlo", a tak z toho byl výkon 23,72 s. I tak se jedná o Frantův osobní rekord a navíc za něj bral bronzovou medaili. Každopádně jsem z jeho závodu měl velmi dobrý dojem a věřím, že příště už bude více očekávat moment vypětí, s kterým se lépe popasuje. Tentokrát si myslím, že se rozhodně nemá za co stydět!

1hanc1.jpg