Jdi na obsah Jdi na menu
 


Lukyn i Mára využili rychlou dráhu na Czech Indoor Gala a z Ostravy vezou nové PB.

Ve středu 5.2.2020 se konal na českém území nejkvalitnější mítink s názvem Czech Indoor Gala konaný v Ostravě.

screenshot_2020-02-06-07-15-04.jpg

Na tento závod jsme se vypravili s Markem Řehákem a Lukášem Soukalem, kteří byli vybráni do národního programu na 60 metrů.

1.jpg

Cestu jsme zahájili v Kolíně a do Ostravy cestovali pendolínem. Vše klaplo na čas, a tak jsme byli na místě včas bez zádrhelu. Oběma klukům se na ostravském kolbišti dařilo. Už při rozcvičování se mi oba líbili, ale nechtěl jsem nic zakřiknout. Jako první nastupoval v prvním silnějším rozběhu Marek Řehák. I když mi projev přímo na dráze přišel tak nějak pomalý (což je u sprintu dosti nepříjemné devil), nakonec se ukázalo, že si Mára zaběhl osobní rekord 6,97 s, na který jsme již celkem dlouho čekali.

screenshot_2020-02-06-07-21-09.jpg

Po rozboru videa, bylo patrné, že zafungovaly některé záležitosti, které jsme pilovali na tréninku a mezi 40-50 metry to bylo naprosto jasně vidět. Moc chválím, Marku! I samotný Marek měl ze svého projevu podobný pocit...prostě se v tom zatím necítil tak dobře, ale věřím, že jakmile si to "sedne", výkon lze ještě stlačit dolů.

1rehak.jpg

Ve druhém běhu nastupoval dorostenec Lukáš Soukal, který napodobil Marka, a zaběhl si osobáček také. Byl z toho vynikající čas 7,17 s a samozřejmě veliká radost.

screenshot_2020-02-06-07-26-21.jpg

Navíc díky tomu, že pořadatelé použili zátěžové bloky, jsme se dozvěděli, že Lukyn měl startovní reakci 0,141 s, což je tedy z mého pohledu naprostá fantazie. Když uvážíme, jaké starty měl Lukyn v některých předchozích závodech, je tohle perfektní číslo. Na trati si Lukáš vedl hodně dobře, protože se celou dobu držel svých soupeřů a v cíli dokonce na tisíciny vybojoval cennou a nečekanou 3. příčku v tomto závodě. Moc gratuluju!

1soukal.jpg

Ostravský závod jsme tedy využili na 100 % a dá se říci, že jsme stříleli dvakrát do černého. Pořadatelům patří velký dík za krásně připravené závody i celé prostředí.

screenshot_2020-02-06-07-23-54.jpg