Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bronzová žákovská štafeta, dvě B finále a dva nové osobáky na EKAGu.

Jako již tradičně jsme se začátkem září zúčastnili mezinárodních závodů pro žákovské kategorie konaných v moravské metropoli. European Kids Athletics Games byly opět velkolepou událostí a Brno v termínu 10.-11.9.2019 na stadionu Pod Palackého vrchem žilo jen atletikou.

Z naší tréninkové skupiny se zúčastnila čtveřice starších žáků. Na 60 m jsme zaznamenali dva postupy do B finále, když Šimon Kratochvíl vybojoval celkovou 12. příčku za čas  7,55 s, což je vyrovnaný osobní rekord. Ve své druhé disciplíně závodu na 300 metrů své postavení ještě vylepšil na celkovou 8. příčku a čas 38,22 s.

1kratochvil.jpg

Druhé B finále si zaběhl na šedesátce Jirka Synek, jenž se v celkovém hodnocení této disciplíny umístil na 9. příčce, když toto finále vyhrál v čase 7,61 s jen 4 setiny za svým PB. Na třístovce si osobní maximum Jirka zvládl ve velmi kvalitním závodě vylepšit na 38,88 s a za tento výkon bral celkovou 7. pozici. 

1synek.jpg

Osobní rekord na 300 metrů si vylepšil také Štěpán Konvalina, když zaběhl 41,85 s a nový osobák by si býval vyskákal také v dálkařském sektoru za 534 cm nebýt příliš silné podpory větru +,24 m/s.

1konvalina.jpg

Posledním zástupcem z naší skupiny byl Kuba Douděra, jemuž se bohužel ani závod ve skoku do dálky (540 cm) ani ve skoku vysokém (158 cm) nevydařil dle jeho představ. 

1doudera.jpg

Na závěr jsme stavěli z této čtveřice štafetu na 4x60 metrů a nutno podotknout, že i když nám chyběl nejrychlejší člen Vítek Vinduška, dokázali kluci z tohoto závodu vytěžit absolutní maximum. Naplánovali jsme si pro tento závod pár taktických momentů, kterými jsme náš výkon ještě umocnili a nakonec z toho byl letošní nejrychlejší čas našeho celku 28,39 s, což je před blížícím se mistrovství ČR velmi pozitivní zpráva. Opět jsme tak mohli na EKAGu slavit bronzové medaile podobně jako v loňském roce. Moc vám borci gratuluju!

1stafeta.jpg