Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zítra odjíždíme na další mistrovství. Do Ostravy tentokrát míří čtveřice žáků.

2. 3. 2018

V sobotu 3.3. a v neděli 4.3.2018 se uskuteční halové Mistrovství ČR žactva v Ostravě. Po týdenní pauze, kdy jsme minulý víkend absolvovali mistrovství dorostenců a juniorů, se do slezské metropole vypraví z naší tréninkové skupiny čtveřice žáků.

Nad překážkami uvidíme hned dva borce. Pepa Šedivý má letos zaběhnutý vynikající čas 8,52 s a jistě si díky tomu myslí na finálovou účast. Překážky jsou ale zrádné, a tak bude nutné již v rozběhu přistoupit s respektem k této disciplíně.  Pepovi se podařilo kvalifikovat ještě na další disciplínu 150 m. Kde si podobně jako nad překážkami zaběhl osobní rekord minulou sobotu. Takže fazóna je na místě..teď jen ji ještě prodat!

1sedivy.jpg

Druhým překážkářem je Honza Brát. Ten měl v loňské sezóně účast na MČR s tzv. odřenýma ušima. Letos však zaznamenal velký progres a na MČR se kvalifikoval naprosto bezpečně. Pro Honzu to bude druhá účast na mistrovství jednoltivců a věřím, že prodá zkušenosti z minula.

1brat.jpg

Sprinter Tadeáš Zákora dokázal, že patří k české špičce, když se na toto MČR kvalifikoval jak na 60 m tak 150 metrů. Papírově lepší předpoklady má sice na 60 m, ale myslím si, že se můžeme dočkat milého překvapení i delší trati. Každopádně již účast na mistrovství je pro Tadeáše velkým úspěchem, neboť atletiku začal trénovat teprve před půl rokem! Každé umístění do 15. místa pro nás bude tedy opravdu velkým úspěchem.

20180114_114915.jpg

Všichni tři kluci navíc společně budou bojovat v závěrečné disciplíně celého MČR tedy ve štafetě na 4 x 200 m. A vzhledem k tomu, že průměrný čas našich borců je v celorepublikovém srovnání velmi kvalitní, doufám v umístění do finálové osmičky!

1stafeta.jpg

Čtvrtým účastníkem z naší skupiny bude Róza Znamínková, která se společně s dalšími čtyřmi sprinterkami pokusí zaběhnout kvalitní čas ve štafetě na 4 x 200 metrů. Minulý týden si Róze halu v Ostravě vyzkoušela při MČR dorostenek, kde byla členskou štafety, která jen o 2 desetiny nepřekonala oddílový rekord a umístila se na 9. příčce. Štafeta žákyň bude mít jistě podobné úmysly a doufám, že se holkám podaří bojovat o umístění do 6. místa!

img_0367.jpg