Jdi na obsah Jdi na menu
 


V anketě Atlet Kolína 2019 také 5 sprinterů z naší skupiny.

Ve čtvrtek 23.1.2020 se v Městském společenském domě v Kolíně na náměstí uskutečnilo v podvečer předávání cen v anketě Atlet Kolína za rok 2019. Do sálku, kde se akce konala se nad očekávání přišlo podívat na 100 příznivců kolínské atletiky, a tak bylo o důstojnou atmosféru postaráno. Mezi vyhlašovanými bylo hned několik jmen z naší tréninkové skupiny.

1nase-skupina-mensi.jpg

V kategorii žactva se umístili dva sprinteři a to Vítek Vinduška, který obsadil 5. příčku a za tímto umístěním stojí především finálová účast na loňském halovém MČR žáků, kde doběhl Víťa na 8. místě a následné finále také při Letní olympiádě dětí a mládeže, kde byl 7. ve vynikajícím čase 7,27 s.

Druhým oceněným žákem byl Šimon Kratochvíl, jenž si vystoupal o stupínek výše tedy na 4. místo. Z jeho úspěchů loňského roku je nutno vyzdvihnout především 5. místo na MČR žáků v hale, kde běžel závod na 300 metrů a účast na LODM.

1zactvo-mensi.jpg

Oba dva kluci si na pódium vystoupili při vyhlašování ankety ještě jednou a to při vyhlašování Talentů sportovního střediska, což je motivační záležitost Českého atletického svazu a každý oddíl ze zřízeným střediskem může takto ocenit 6 atletů v daném roce. Kluci si tak z tohoto večera odnesli diplom a hezké tričko.

1talent-sps-mensi.jpg

V kategorii mládeže měla naše skupina dva zástupce. První vyhlašovanou byla na 9. místě se umístivší Jana Šafránková. Janin jednoznačně největší úspěch bylo 4. místo na letním MČR dorostenek v Olomouci, kde jen o tisíciny vteřiny prohrála bronzovou medaili. Další dva největší úspěchy byly už s medailovou příchutí a to štafeta dorostenek 4x200 v hale a tak 4x100 na dráze.

1holky-mensi.jpg

Na 5. místě se v anketě Atlet Kolína 2019 umístil Standa Jíra, který v loňském roce zaznamenal svou premiéru v individuálním závodě při vrcholné akci (konkrétně Mistrovství Evropy juniorů). Na MČR v hale bral na 60 metrů stříbro a mezi největší úspěchy lze jednoznačně zařadit také zlaté medaile a Mistrovský titul ve štafetě mužů 4x100 metrů s vynikajícím časem a oddílovým rekordem 40,65 s. Strašně si vážím toho, že Standa na tento večer dorazil, protože od podzimu přestoupil do nové tréninkové skupiny v Praze. 

1mladez-mensi.jpg

Na slavnostním večeru jsme vytvořili také prostor pro připomenutí si největšího úspěchu v soutěžích družstev, kterým byl v loňské sezóně jednoznačně úspěch týmu dorostenek. Děvčata dokázala získat na Mistrovství ČR první místo a titul Mistryň ČR, což je historický úspěch našeho oddílu. Na slavnostní vyhlášení dorazil prakticky celý tým a nechyběla v něm ani tři děvčata z naší tréninkové skupiny Jana Šafránková, Kačka Tvrdá a Róza Znamínková.

1dorostenky-mensi.jpg

Poslední kategorií, která se v anketě Atlet Kolína vyhlašuje, je kategorie dospělých. V této kategorii vystoupal na nejvyšší stupínek Štěpán Hampl kolínský historicky nejrychlejší sprinter, který navíc v loňské sezóně zaběhl fantastický výkon na 100 metrů 10,36 s. Krom toho zaznamenal několik mistrovských titulů, zúčastnil se Mistrovství Evropy do 22 let a byl finišmanem naší zlaté dospělácké štafety mužů na 4x100 m (Koška, Holub, Jíra, Hampl) z Mistrovství republiky v Brně. I v jeho případě mě hřálo u srdíčka, že si Hamplík našel cestu do Kolína na toto vyhlašování, protože i on v podzimním termínu přestoupil do Prahy. Moc hezky jsme si po formálním ukončení předávání ankety dlouho popovídali a po šesti letech, co jsem kluky trénoval, mě těší, že máme tak silné pouto.

Stando, Štěpáne, strašně vám fandím a držím palce!

1hampl-mensi.jpg