Jdi na obsah Jdi na menu
 


Na dospělácké mistráky vyráží čtveřice sprinterů na 60 m.

O víkendu  16.-17.2.2019 se v Ostravě uskuteční halové Mistrovství ČR mužů a žen. Do výběru a startovních listin se dostali také 4 svěřenci naší tréninkové skupiny.

mcr2019.jpg

V kategorii mužů nastoupí hned 3 borci. Štěpán Hampl po loňském zisku své první "dospělácké" bronzové medaile by jistě chtěl navázat a znovu stát na stupních vítězů. Pole soupeřů je ale velmi kvalitní a nebude lehká cesta. Rozběhy mužů se startují v sobotu v 15:25 h.

1hamplx.jpg

Standa Jíra dokázal svými letošními výkony, že patří k současné české špičce. Loňská fantastická účast ve finálové osmičce tohoto mistrovství ho jak se říká pořádně "nakopla" a letos bude chtít zcela určitě umístění ve finále zopakovat.

1jira--5-.jpg

Třetím ve startovní listině mezi muži je Marek Řehák, který si letos posunul osobák těsně nad hranici 7 vteřin a určitě by bylo velikým úspěchem, kdyby se mu na ostravské rychlé dráze povedlo podat výkon poprvé v životě pod tuto metu.

1rehak1--3-.jpg

Jedinou zástupkyní v soutěži žen na 60 metrů bude Jana Šafránková. Dorostenka, která se během letošní halové sezóny dokázala vyšvihnout k velkým posunům osobního rekordu, bude na MČR dospělých v hale startovat  podruhé. Pro Janču to bude zejména další velká zkušenost a věřím, že se s dospěláckou konkurencí popere "zuby nehty". Do rozběhů zaklekne Jana v sobotu v 15:05 h.

1safrankova--3-.jpg