Jdi na obsah Jdi na menu
 


Lukáš Soukal druhým nejlepším mládežníkem v anketě Sokol roku 2021

V úterý 19.4.2022 se v prostorách Tyršova domu, sídle České obce sokolské v Praze, uskutečnil slavnostní podvečer věnovaný udílení cen v anketě Sokol roku 2021. Honosný a krásně vyzdobený sál, resp. tělocvična, byl opravdu důstojnou kulisou k tomuto slavnostnímu ceremoniálu, kde byli oceněni nejen nejlepší sportovci uplynulé sezóny, ale také cvičitelé a významné osobnosti sokolského hnutí. 

20220419_182157.jpg

Program akce byl našlapaný a současně měl i spád doplněný krátkými sportovními vystoupeními pražských sokolů. Akce byla dobře připravená a pro všechny zúčastněné byla jistě povzbuzením v jejich činnosti. Lukáš Soukal zde byl oceněn v rámci kategorie mládež, v níže se vyhlašovala na pódiu nejlepší šestice sokolských mladých sportovců. 

5.jpg

Myslím, že druhá příčka, kterou Lukáš při vyhlašování obsadil, pro něj byla velkým překvapením a nutně ho musela potěšit. Anketu vyhrála a o stupínek výše se umístila naše oddílová atletka Natálka Olivová, která se stejně jako Lukyn v loňském roce zúčastnila Mistrovství Evropy juniorů v Estonsku, kde si Lukáš doběhl se štafetou pro 6. místo na 4x100 m. 

4.jpg

Věřím, že si Lukáš ocenění považuje a jsem rád, že mohl na tomto slavnostním ceremoniálu vidět širokou činnost celého Sokola, za níž stojí mnoho a mnoho hodin z řad dobrovolníků v celé republice.

1.jpg