Jdi na obsah Jdi na menu
 


Do Ostravy se chystáme na žákovské mistrovství ČR.

Posledním letošním šampionátem v hale bude o nadcházejícím víkendu Mistrovství ČR žactva, které se uskuteční v sobotu a neděli 2.-3.3.2019 v Ostravě. 

Na toto MČR se z naší skupiny do individuálních soutěží kvalifikovali dva borci.

 


Vítek Vinduška1vinduska--5-.jpg

60 m - sobota 15:00 h

Dle seznamu přihlášených figuruje Vítek "papírově" na 9. pozici se svým nedávným osobním rekordem 7,43 s, což by při dobré konstelaci hvězd devil mohlo dávat šance na postup mezi finálovou osmičku. Každopádně bude tento mistrovský start pro Víťu prvním v  jeho kariéře, takže mu budeme držet palce, ať to vyjde co možná nejlépe. S otazníkem je prozatím start Víti na trati 150 m, kde je v seznamu závodníků označen jako náhradník. Nyní budeme tedy netrpělivě čekat, jestli se všichni závodníci odprezentují a nevznikne tak možnost startu i v této disciplíně.

 

 

 

 

 


Šimon Kratochvíl1kratochvil1.jpg

300 m - sobota 17:45 h

150 m - neděle 10:00 h

I u Šimona se jedná o premiéru při individuálním MČR, takže pěsti budeme držet i zde. Aktuální "standing" v republikových tabulkách je v jeho případě obdobný jako u Vítka. Na 300 m můžeme mezi přihlášenými soupeři reálně uvažovat o 5. pozici, ačkoliv jeho výkon 38,23 s není v tabulkách uveden, kvůli diskvalifikaci, kterou Šimon zaznamenal na Strahově, když před měsícem tento výkon zaběhl. Nicméně víme, že je takového výkonu schopen a tudíž budeme směle vyhlížet, jak to v sobotních rozbězích dopadne. Vše jsou to ale čistě jen teoretické papírové předpoklady a důležité bude, aby oba kluci předvedli v rozbězích výkony blížící se osobákům, protože jejich soupeři jim jistě nedají nic zadarmo! Na stopadesátce drží Šimon mezi přihlášenými 8. místo, což by pro postup do šestičlenného finále také mohlo vyznít nadějně. Každopádně v první řadě budeme všechny síly nejdříve směřovat čistě na rozběhy v závodě na 300 m a potom se rozhodneme, co a jak dále.

 


mcrzaci19_hala_a2-b-002.jpg