Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ze Schwechatu jsme přivezli 5 medailí.

V neděli 15.5.2016 se vydala třinácti členná výprava na mezinárodní mládežnické závody do rakouského Schwechatu. Zde jsme mimo cenných zkušeností z mezinárodního porovnání sil odnesli také 5 cenných kovů.

Ten nejcennější si odvezl Marek Řehák, který totálně převálcoval všechny svoje soupeře v žákovské kategorii a na trati 100 m, která je pro něj v tuto chvíli pouze doplňkovou distancí, zaběhl senzačních 11,76 s.

Stříbrnou medaili si z Rakouska odvezl také Štěpán Hampl, který opět potvrdil vynikající výkonnost, když na 100 m zaběhl 10,79 s , ovšem narozdíl od den předešlého závodu tentokráte s nedovolenou podporou větru. Ve Schwechatu našel Štěpán i svého přemožitele v barvách polského výběru. Každá zkušenost i porážka je však pro nás velmi cennou. Stříbro si na krk pověsil také výškař Štěpán Šanc, kterého na stupních doprovodil Pepa Bernat, když přebíral bronzovou medaili. Výkonnostně nás bohužel ve výškařských sektorech o uplynulém víkendu potrápil silný vítr jak v sobotu v Hradci Králové tak ve Schwechatu. Kluci se s tím bohužel nedokázali ani na jednom závodě porovnat. Doufejme, že na dalších závodech to bude jistě o poznání veselejší.