Jdi na obsah Jdi na menu
 


Žákovské štafety testovaly přípravu.

V pátek 7.9.2018 se na atletickém stadionu Mirka Tučka v Kolíně Borkách konalo 4. kolo krajského přeboru družstev mladšího žactva, v jehož rámci jsme do předprogramu zahrnuli start štafet staršího žactva na 4 x 60 metrů, které se připravují pro start na Mistrovství ČR.

Žákům jsem do tohoto závodu postavil 3 štafety. Logicky nejsilnější bylo "Áčko", které dnes velmi vyýrazně posunulo svůj letošní výkon tzv.  SB (season best) na 28,14 s. Kvarteto ve složení Lukáš SOUKAL - Jan BRÁT-  Josef ŠEDIVÝ - Tadeáš ZÁKORA tak velmi výrazně stlačilo více než o půl vteřiny (!) svoje dosavadní počiny a určitě dodá klukům mnoho odhodlání do závěrečné přípravy před MČR.

Druhá "béčková" štafeta Matěj SEVERA - Vít VINDUŠKA - Michal KUCHAŘ - Šimon KRATOCHVÍL doběhla sice v čase pod 30 vteřin, konkrétně 29,94 s, ale sami kluci moc dobře věděli, že se jim dnešní závod nepovedl tak, jak mohl a výkon, na který měli políčeno byl jistě daleko kvalitnější. Ale i z chyb se učíme a pro příště budeme vědět, že si těsně před startem budeme připomínat kdo a do jaké ruky bere kolík. devil

C štafeta dnes běžela ve složení, které bylo takříkajíc poslepováno. Ale i v tomto kvartetu se již objevily zajímavé momenty, které jsme dokázali na tréninku pilovat. Čtveřice Jakub DOUDĚRA - Petr KOUTSKÝ-  Štěpán KONVALINA - Tomáš STEKLÝ zaběhlo výkon 30,59 s a jsem si jistý, že "céčková" štafeta je schopna běžet pod hranici 30 vteřin. Ještě pár tréninků a je to tam! yes

Krátká statistika našich letošních štafetových výkonů starších žáků na 4x60 m (žlutě podbarveny dnešní výkony):

stafety.jpg

 

Kromě štafetových startů si téměř všichni kluci zaběhli také vložený závod mimo soutěž v rámci rozběhů na 60 m mladších žáků. Osobní rekord si zde vytvořil Kuba Douděra za výkon 8,25 s. Stabilní výkonnost zde potvrdili Zdeněk Křeček (7,67 s), Tadeáš Zákora (7,70 s) a Lukáš Soukal (7,74 s). 

20180907_205513.jpg

V předprogramu zaklekli do bloků také překážkáři Pepa Šedivý a Honza Brát na trati 200 m překážek. Více se zde dařilo Pepovi, který zaběhl 28,06 s.