Jdi na obsah Jdi na menu
 


Žáci přidali na přeborech kraje dalších 6 zlatých, 2 stříbrné a 1 bronzovou medaili.

V neděli 12.5.2109 se opět jako den před tím pro starší věkové kategorie konal krajský přebor staršího žactva na dráze. Do bojů zde z naší skupiny zasáhla šestice svěřenců. Počasí sice nebylo zejména v dopoledním bloku nikterak lákavé, ale alespoň foukalo do zad, což nám na sprinterské rovince vzalo několik osobáků. Nu, ale pořád lepší, než-li běhat proti uragánu.

Jako první ale zahájili soutěž výškaři, kde Jakub Svoboda skončil za výkon 150 cm na 5. místě a Kuba Douděra bojoval do posledních chvil o zlatou medaili. To se mu nakonec nepodařilo, ale myslím, si, že v tom ranním opravdu nevlídném počasí, byl výkon 170 cm a 2. místo celkem ještě pozitivním rozjezdem pro celou naši skupinu. Kuba poté nastupoval ještě ve skoku do dálky, kde svedl tuhý souboj o zlato s dalším kolínským závodníkem. Nakonec ale dokázal převážit misky vah na svou stranu a bral zlato za 560 cm.

1doudera.jpg

V rozbězích na 60 metrů se povedlo obě borcům postoupit do finálového závodu. Vítek Vinduška postoupil suverénně z 1. místa a Štěpán Konvalina se prodral ze 7. příčky. 

1vinduska-konvalina-s.jpg

Ve finále nedal Vítek Vinduška nikomu ze soupeřů sebemenší šanci zaútočit na zlatou medaili a vyrovnal si osobní rekord 7,37 s. Sice s nedovolenou podporou větru +3,3 m/s, ale to nám radost určitě nezkazilo. V dalším startu si Vítek dělal zálusk na bronzovou medaili, když v běhu na 150 m zaběhl 18,13 s. Nakonec jej ale v posledním běhu překonal závodník z Příbrami a na Víťu zbyla "brambora".Radost jsme v tomto případě nemohli mít ani z nového osobáku 18,13 s, protože opět foukalo až příliš do zad +2,9 m/s.

1vinduska2.jpg

Štěpán Konvalina si ve finále na 60 metrů vylepšil rozběhovou bilanci ze 7. na 6. místo, když zaběhl 7,88 s. Na stopadesátce poté přidal solidní, leč "větrný" čas 19,08 s.

1konvalina-s.jpg

Nad překážkami startoval Kuba Svoboda a dnes se mi jak 100 m př. tak 200 m př. velmi líbilo. Nebylo to skákané a Kuba začíná chytat "jiskru". Na kratší trati atakoval Kuba svůj osobák, když za ním zaostal o pouhé 2 setiny (15,49 s), ale na dvoustovce jsme mohli slavit nový PB.  Současně to bylo také poprvé, kdy si Kuba zaběhl čas pod hranici 30 vteřin (29,47 s). Za tento výkon obsadil celkovou 4. příčku v krajském přeboru.

1svoboda.jpg

Jirka Synek původně neplánoval na KP odjet, kvůli zlomenině prstu ze školního basketbalu. Nakonec jsme ale vymysleli start pouzena 150 metrů  ve štafetě. A vyplatilo se.... Na 150 m si Jirka doběhl pro bronzovou medaili ve výkonu 18,04 s když  nedovolenou podporou větru, myslím, že to Jirkovi radost neubralo. 

1synek.jpg

Stopadesátka měla dnes dramatický souboj na dálku o přebornický titul. Nakonec rozhodla pouze 1 setina ve prospěch Šimona Kratochvíla, který porazil příbramského rivala časem 17,80 s. Další zlato si na krk pověsil Šimon na dvojnásobné distanci, když suverénně ovládl závod na 300 metrů. V sólo závodě se dovedl Šimon přiblížit na 9 setin ke svému osobáku (38,37 s). Paráda! Třetí zlato si Šíma připsal ve štafetě 4x60 m a stal se tak nejúspěšnějším závodníkem naší výpravy.

1kratochvil.jpg

Posledními starty byly logicky tradiční štafety 4x60 metrů. Kvartet ve složení členů naší skupiny Štěpán Konvalina, Vítek Vinduška, Jirka Synek a Šimon Kratochvíl dokázalo zaběhnout velmi kvalitní čas 28,71 s, čímž se na 4 setiny přiblížil ke svému loňskému času z Mistrovství ČR žáků (28,67 s). Nutno podotknout, ž dnes to kluci běželi prakticky bez tréninků z "voleje". Takže v tomto výkonu spatřuji jednoznačně velký potenciál o to více umocněný faktem, že letošní zářijové Mistrovství ČR žáků se koná u nás v Kolíně. Na dnešních krajských přeborech za tento výkon kluci brali zlaté medaile  přebornické tituly.

1stafeta.jpg