Jdi na obsah Jdi na menu
 


Žáci posbírali na přeborech za úporného vedra 10 osobáků a 8 medailí.

V neděli 27.5.2018 jsme v Kolíně pořádali krajské přebory staršího žactva a zde nastoupilo 9 mých svěřenců.

Vítek Vinduška si vylepšil hned dva osobní výkony. Nejdříve na 60 m, kde asi celkem nečekaně postoupil dokonce mezi finálovou elitu středočeského kraje. Od dnešního dne jej tedy zdobí výkon 7,93 s. Poté si vylepšoval PB také na 150 m, když zaútočil poprvé po 20 vteřin výkonem 19,76 s.

1vinduska.jpg

Štěpán Konvalina zvolil stejnou kombinaci disciplín. Zatímco na 60 m se jen těsně mihnul kolem OR výkonem 8,27 s, na 150 m se mu jej podařilo vylepšit na 20,09 s. No už to konečně začíná vypadat, že Štěpa u toho závodění nespí a dokonce jsem s napětím sledoval finiš stopadesátky, kde se mu podařilo ve svém rozběhu metr za metrem bojovat o lepší umístění.

1konvalina-s.jpg

Jára Jarý je nejspíš v největší akceleraci svého růstu, a tak to při sprintech opravdu vypadá, že neví, co s nohama a rukama. Dnes to nějak záhadně skloubil a byl z toho osobák na 60 m (8,88 s). Ve výšce 155 cm. Zatím se zdá, že Járovi výšce vyhovují závody v tělocvičnách na parketách a bez treter. Ale neboj...to se spraví.

1jary.jpg

Velký den D měl dnes Tadeáš Zákora. Nejdříve triumfálně ovládl soutěž ve vrhu koulí, když vrhnul nejdále na 13,49 m a to už je bezpochyby výkon republikové úrovně. Poté si políčil ještě na 150 m, aby se pokusil o nový osobák, což se nakonec povedlo. I když jsem měl pocit, že projev byl trochu strnulý, musel jsem nakonec uznat, že to bylo super. Jakby ne, když z rychlého závodu vytěžil Tadeáš nový osobák 17,59 s a druhé místo. 

1zakora.jpg

Kuba Douděra prokázal, že výkonnost ve skoku vysokém kolem 165 centimetrů není náhoda, když dnes zdolal opět tuto výšku. Poté jsem mu "naordinoval" ještě 150 m a zde se prezentoval celkem slušným výkonem 20,30 s.

1doudera.jpg

Róza Znamínková dnes bojovala jako lvice. Na 150 m jsem ji chtě nechtě v roli technického delegáta musel nalosovat do druhého papírově slabšího rozběhu. Ale ani to Rózu nezastavilo v cestě za přebornickým titulem. Vynikající výkon 20,03 s navíc v obrovském protivětru -2,2 m/s je velikánským příslibem, protože až se sejdou podmínky, tak z toho musí být čas hluboko pod 20 vteřin. 

1znaminkova.jpg

Nad překážkami se dnes dařilo také. Pepa Šedivý dokázal ovládnou obě soutěže jak 100 m př. tak 200 m př. Sice nepadl žádný osobák, ale v obou případech šlo o velmi kvalitní časy jen "nadostřel" k PB. Stovka v rozběhu za 14,32 s a v silném finálovém protivětru 14,59 s. Dvoustovka měla k osobáku ještě blíže (29,74 s) a jen 3 setinky tak dělily Pepu od oslav nového OR.

1sedivy.jpg

Honza Brát to měl velmi podobné až na to, že bral v obou disciplínách stříbrnou medaili. Na 100 m př. rozběh za 14,40 s a finále 14,59 s. Dvoustovka překážek však přinesla Honzíkovi oslavy nového osobního maxima za výkon 29,74 s.

20180527_141435.jpg

Kuba Svoboda se konečně dokázal na překážkami prosadit. Technicky se vylepšil, když už tolik zbytečně neskákal. Věřím, že s každým závodem teď Kuba chytí s"slinu" a bude se zlepšovat. Na výkonu bylo technické zlepšení hned znát a Kuba se mohl radovat za nový PB 15,95 s. Ve skoku do dálky atakoval svoje maximum také, ale 4 centimetry jej dnes dělily. Po výkonu 506 cm mohl Kuba alespoň mít radost z toho, že postoupil do finálové osmičky nejlepších středočechů.

1svoboda1.jpg

Velkou pochvalu musí dostat také kvarteto štafetmanů, kteří totálně ovládli soutěž na 4x60 metrů. Ještě větší pochvalu pak mezi těmito kluky musím udělit Víťovi Vinduškovi, který se jak se říká z toho nepodělal, že byl nominován do nejsilnější sestavy a suprově svoji úlohu zvládl. Vítězný výkon 28,80 s ej jistě i dobrým předpokladem pro práci na zářijové Mistrovství republiky. Dnešní sestava: Vítek Vinduška, Honza Brát, Pepa Šedivý a Tadeáš Zákora zaběhla 28,80 s.

1stafeta.jpg