Jdi na obsah Jdi na menu
 


Z Ostravy vezeme 6. místo na Mistrovství ČR družstev dorostenců.

V sobotu 24.9.2016 jsme v Ostravě na městském atletickém stadionu ve Vítkovicích, kde se každoročně pořádá Zlatá tretra, reprezentovali náš oddíl při Mistrovství České republiky družstev dorostenců. Ambice vzhledem k počtu členů našeho týmu 13-ti borců jsme neměli medailové. Cílem bylo spíše si kvalitně zazávodit v posledním závodě sezóny a případně se pokusit o zdolání nových osobáků. Některým klukům se to podařilo, jiný m ne. Nicméně výsledný součet 85 bodů nás klasifikoval na 6. příčku tohoto Mistrovství ČR, což je jednoznačně dobrý výsledek a všem za něj moc děkuji. Náš tým byl tvořen z kluků trénujících u mě a ze 3 hostujících, tudíž reprezentovala naše tréninková skupina oddíl i město Kolín velmi důstojně.

pyramida.jpg

Nejvíce bodujícím závodníkem celého týmu byl sprinter Štěpán Hampl, který ovládl oba krátké sprinty a vyhrál tak závod na 100 m i 200 m a navíc ve velmi kvalitních časech (10,81 s a 21,96 s), které jsou při konci sezóny velkým příslibem pro tu nadcházející. Spolu se štafetovým ziskem nasbíral Štěpán 24 bodů.

Jediným osobáčkem, který se dnes urodil, byl trojskok Robina Martinka. Tomu se povedlo dolétnout na 12,61 m a vylepšil si tak 2 týdny staré osobní maximum z Kladna o 2 cm. Robin se podílel také na zisku 8 bodů v krátké štafetě 4x100 m společně se Štěpánem Hamplem, Štěpánem Šancem a Danem Bezuchou. Celkově přinesl týmu rovných 6 bodů.

V trojskoku se zadařilo i Pepovi Bernatovi, který zde na rozdíl od skoku vysokého, kde asi největším jeho soupeřem byla vlastní hlava, předvedl solidní výkon (12,44 m), za který bral 2 body do soutěže týmů.

V sektoru skoku vysokého jsme kromě Pepy měli ještě dvě želízka. Tomáš Puczek zdolal kvalitních 181 cm, za které vyskákal pro družstvo 4 bodíky. Dalším výškařem byl Štěpán Šanc, který zdolal perfektních 191 cm a ulovil tak 7 bodů. Se štafetovým přídělem přinesl Štěpán 9 bodů.

Nad krátkými překážkami jsme nasadili Honzu Boumu. Ten byl po do doběhu však velmi zklamaný, neboť kolize hned na první překážce ho rozhodila z rytmu a to se podepsalo na výsledném výkonu 15,96 s. Ale i tento rádoby neúspěch je potřeba považovat za cestu k úspěchu tak, jak jsme si po doběhu vysvětlili. To, že Honza naběhl do první překy znamená, že je rychlý na startu a s tímto faktem můžeme pracovat v další přípravě. Takže, jak se většinou snažím klukům připomínat…Na všem špatném hledejte něco pozitivního!

Skokanský trojboj dnes čekal na Jindru Semotama. Zatímco v dálce a v trojskoku nezaznamenal Jindra žádný bodík, ačkoliv například v trojskoku byl jeho výkon 12,16 m pouze 10 cm za osobákem, ve skoku o tyči se povedlo přinést družstvo velký bodový zisk za 4. místo. Výkonem 386 cm bral Jindra 8 bodů.

Sprinterům Danu Bezuchovi a Stanislavu Jírovi se v individuálních disciplínách nepodařilo probojovat na bodovaná umístění, ačkoliv se Standa probil do B finále nejkratšího sprintu. Zde však již nezopakoval čas z rozběhu. Oba se však velmi dobře podíleli na výsledcích štafet. Dan běžel v té kratší 4x100 m a Standa v dlouhé štafetě 4x400m, která svým výkonem přinesla velmi důležité 3 body, o které jsme porazili naše dnešní rivaly z AC Pardubice, kteří s námi až do závěrečných štafet sváděli tuhý souboj o 6. příčku.

Právě ve štafetách jsem opět žasnul nad tím, jak se kluci dovedou vyhecovat a nadchnout pro tým. Bylo nádherné sledovat fandění a obrovské výkony ve štafetě 4x400 m i když tuto trať borci běžně neběhají. Trochu mi v tu chvíli bylo líto, že už nejsem v jejich věku. Hned bych si to pro družstvo zaběhl. Taková tam byla atmosféra. Prakticky všichni dokázali zlepšit svoje výkony v této štafetě oproti naměřeným časům ze semifinálového závodu před 14-ti dny. Takže jednoznačně: velká pochvala!