Jdi na obsah Jdi na menu
 


Výborné představení na Jablonecké hale. Hamplík třetí, Standa OR, Janča znovu pod 90.

V sobotu 19.1.2019 jsme se po roce znovu vypravili do Jablonce nad Nisou na mítink jablonecká hala. K vidění zde byla celá řada českých reprezentantů a zastoupení měla i početná skupina zahraničních závodníků. O kvalitní pole soupeřů nebyla tedy nouze. 

1.jpg

Z naší skupiny se sem vydala trojlístek sprinterů. Jako první absolvovala závod na 60 m Jana Šafránková, která coby dorostenka dokázala, že má "nabito ostrými", neboť zaběhla svůj druhý nejlepší čas kariéry 7,87 s. A jsem moc rád, že se jí to povedlo, neboť tím nakročila ke stabilizování své výkonnosti, což je v tuto chvíli hlavním cílem. Janička byla ze svého výkonu také příjemně spokojená a sama potvrdila, že se jí povedl start. Já měl podobné pocity, takže i když není osobák, odjížděli jsme z Jablonce spokojení.

V kategorii mužů proti sobě nastoupili Standa Jíra a Štěpán Hampl. Standa už v rozběhu naznačil, že je v "laufu" a postoupil do finálového závodu časem 6,89 s jen těsně vedle osobáku. Ve finále však výrazným způsobem zabral na startu a kvalitní pole soupeřů ho dotáhlo na čas 6,85 s, což je jeho novým osobákem. Navíc to v tomto super nabitém závodě (dá se říci takové malé Mistrovství ČR) obsadil Standa 5. příčku. Veeeeliká gratulace! Obrovskou radost určitě měl nejen Standa, ale také jeho bráška a rodiče, kteří se na něj přijeli do Jablonce podívat a fandit. 

Štěpán Hampl nastupoval do závodu v roli jednoho z favoritů. Výsledky z minulého týdne, kdy jsme poprvé startovali v letošní sezóně, tyto ambice jednoznačně podporovaly. V Jablonci se však tentokrát sešla celá česká špička - Zdeněk Stromšík (český rekordman), Jan Veleba (bývalý český rekordman) a Dominik Záleský (vloni 6,61 s). Starty při rozcvičování před rozběhem i finále se mi moc líbily. Běžecký projev v další části trati také a i Štěpa vyjádřil, že druhá polovina trati mu "seděla" skvěle. Bohužel ale jak v rozběhu tak v následujícím finále, starty už tak perfektní nebyly. Přesto i s tímto hendikem na své soupeře dokázal v rozběhu zaběhnout  6,78 s a ve finále poté ubrat na 6,77 s. Moc si těchto časů vážím právě proto, že je dokázal Štěpán zaběhnout v tak vyrovnaných soubojích. Víc než výkony si však z Jablonce odvážíme v "terénu" uplatněnou veledůležitou schopnost bojovat až do cíle, i když je před vámi soupeř. S tím míval Hamplík v minulosti občas problémy, ale dnes dokázal, že tento svůj stín již překročil. I takové jsou dílčí cíle v atletice. A za každý splněný cíl je potřeba pochvala...takže Štěpáne, chválím! yes Při závěrečném ceremoniálu přebíral Štěpán ocenění za umístění na 3. stupínku, které vybojoval právě bojem až za cílovou čáru s Dominikem Záleským. Cenný skalp!

2.jpg