Jdi na obsah Jdi na menu
 


Velká výprava na jablonecké středě.

Ve středu 7.2.2018 se čtrnáctičlenná výprava vydala na veřejné závody do Jablonce nad Nisou. 

Kvalitní výkon 8,70 s se povedlo zaběhnout na dorosteneckých překážkách Tomáši Konvalinovi. Po jeho osobním rekordu 8,62 s z uplynulého víkendu, je to Tomášův druhý nejlepší výkon. A obdobně si vedl i na šedesátce bez "plotů", když cíloval výkonem 7,72 s.

20180207_162834.jpg

Na hladkých šedesátkách se představila většina z dnešní výpravy. Mezi děvčaty se povedlo dostat pod hranici 8 vteřin Janě Šafránkové, která se vrátila z týdenní dovolené na lyžích. Takže považuji tento výkon za parádu.

20180207_170758_002.jpg

Dobře běžela také Róza Znamínková jen 4 setiny za osobákem (8,44 s) a Kristýna Růžičková (8,54 s). Obě ale měly trochu smůly, když jim startér z mého pohledu poměrně neuvážlivým způsobem pustil jasně ulitý start jiné závodnice. Ale tak to bohužel občas bývá a my s tím nic neuděláme. Holky, příště musíte všechny přesvědčit, že máte ještě na lepší výkony.

1znaminkova.jpg

Nejrychlejší výkon mezi kluky zaznamenal Štěpán Hampl (6,85 s). Sám se cítil, že to nemůže rozběhnout, ale nemyslím, že by to bylo něco závažného. Do mistrovstvi zbývá ještě více než 14 dní.

Druhým nejrychlejším byl Standa Jíra, který zaběhl znovu čas pod 7 vteřin (6,95 s). Za mě pochvala za perfektně zvládnutou první polovinu tratě. To byl "rachot".

1.jpg

Nový osobák si vytvořil dorostenec Zdenda Křeček a z výkonu 7,46 s měl pochopitelně velikou radost! Asi největší rezervy má Křéča v technice a to jak na startu tak na cílové pásce, ale na tom se dá systematicky pracovat a tím pádem i zrychlovat maximální výkon.

1krecek.jpg

Mnoho dúvodů k radosti dnes asi neměl Tadeáš Zákora, který první běh "ulil" a ve druhém, možná již trochu trémou svázanějším, zaběhl 7,83 s, což je daleko za jeho možnostmi. Obzvláště po víkendovém osobáku 7,49 s. Ale i to je zkušenost a i když trpká, snad nám pomůže.

Po delší odmlce ze zdravotních důvodů běžel dnes další dorostenec Marek Řehák. Tréninková i závodní pauza na něm byla znát, ale jsem přesvědčen, že do "mistráků, manko stáhne. Dnes běžel Mára nejlépe 7,31 s.

Novým osobákem se dnes může pochlubit také Dominik Bohata, protože zaběhl 7,73 s. Jen tak dál Domčo!

1bohata.jpg

V technikách si připsal další kvalitní výkon za 13 metrů Robin Martinek v trojskoku (13,34 m). Skoky vypadaly hodně pozitivně a nechyběla ani rychlost.

1martinek.jpg

Slavit může Jindra Semotam, který si v Jablonci skočil nové PB 12,85 m. Sice v některých pokusech technicky "plaval", ale ten ve 4. sérii, jímž se mu povedlo zdolat osobák, byl zvládnutý moc hezky.

1semotam.jpg

Ve skoku vysokém se blízko k osobáku dostal Lukáš Pošík, který pokoušel po zdolaných 155 cm třikrát další výšku v úrovni 160 cm. Dnes to neklaplo, ale naděje umírá poslední. devil

Ve skoku vysokém slavila jako poslední závodící členka naší dnešní výpravy Šarka Havlová, když zdolala 155 cm a stanovila si nové osobní maximum. Na 160 centimetrech jsem třikrát hodně tajil dech a i zde to byl9 moc a moc nadějné.