Jdi na obsah Jdi na menu
 


Velká cena Kolína: Triumvirát (Štěpa-Standa-Mára) ve sprinterském trojboji doplnili na stupních vítězů Janča, Půca a Jindra.

Ve středu 22.8.2018 se na našem stadionu uskutečnil již 82. ročník tradiční Velké ceny Kolína. Naše tréninková skupina měla veliké obsazení. Nejvíce mých svěřenců nastupovalo ve sprinterském trojboji, který se skládá z běhů na 60, 100 a 200 metrů.

Veliký husarský kousek se nám povedl v kategorii mužů, kde se na prvních třech místech a tedy i na stupních vítězů usadili moji sprinteři. Tento triumvirát zaznamenal také velmi kvalitní výkony. 

1triumvirat.jpg

Štěpán Hampl již na 60 m předvedl kvalitních 6,84 s. Poté v silném protivětru -1 m/s zaběhl 10,61 s. Z tohoto závodu jsem byl velice zklamaný. Celou sezónu se nám nedaří najít závod, v němž by Hamplíkovi fouklo přes metr do zad. Naopak máme smůlu na samé "proťáky". O to víc mě to mrzí, že dnes to Štěpánovi moc hezky běželo. Výborný start, frekvence udržená dole, rychlý kotník a v druhé části závodu také znatelný zátah. Fakt lahoda jahoda! Jen škoda toho proťáčku....Štěpán byl ale se svými výkony velmi spokojen a to je také velmi důležité, jak se sám závodník cítí. Po stovce následovala ještě závěrečná dvoustovka, v níž již definitivně potvrdil roli favorita soutěže, když zaběhl 21,63 s a za celý trojboj posbíral 2809 bodů jen 4 body za vlastním oddílovým rekordem z minulého roku. 

1hampl.jpg

Druhé místo v kategorii mužů obsadil Standa Jíra a i jemu se dnes velmi dařilo, když 60 metrů absolvoval 7,01 s, 100 m za 10,98 s a 200 m v čase 22,22 s a vždy sekundoval Štěpánovi. Proto bylo nakonec také naprosto jasné, že z dnešních výkonů posbírá stříbrnou pozici. Jsem rád, že i přes školní povinnosti, které Standa měl i nyní o letních prázdninách, se dokázal tréninkům věnovat individuálně. Gratulaci si také Standa zaslouží za osobák z dnešního sprinterského trojboje, když posbíral v součtu 2605 bodů.

1jira.jpg

Třetím, kdo doplnil stupně vítězů a zkompletoval medailovou sbírku pro naši tréninkovou skupinu, byl Marek Řehák. Tomu sice úplně start na 60 m nevyšel dle představ, když zaběhl po nečekaně rychlém startovním povelu startéra výkon 7,39 s. Bohužel ani na 100 m (11,45 s) a 200 m (23,23 s) se Mára dnes tak nějak nenaladil. Dost možná na něj dolehla únava z letního soustředění. I pro něj to však v součtu znamená osobák za celý trojboj ve výši 2276 bodů.

1rehak.jpg

Stříbrnou pozici si dokázala v dnešním závodě vyboxovat Janička Šafránková, která mi tak udělal obrovskou radost. Dokázala, že i když to nejsou dílčí osobáky, nesloží zbraně a bojuje dál. To se jí také vyplatilo, když v součtu zaznamenala výkon 2444 bodů, kterým obsadila druhé místo v osobním rekordu. Dílčí výkony ale nebyly k zahození, jak by se mohlo podle předchozích řádků zdát. Naopak, cením si jich: 60 m (7,99 s), 100 m (12,66 s) a 200 m (26,39 s).

1safrankova.jpg

Dalším pomyslným medailistou byl výškař Tomáš Puczek, který se za výkon 190 cm umístil na druhém místě. Škoda blízkých odrazů na 195 cm. Ale i v Půcově případě je dnešní výkon velmi dobrým počinem po prázdninové závodní pauze.

1puczek--8-.jpg

Pátým členem naší skupiny, který si dnes vystoupal při vyhlašovacím ceremoniálu na stupně vítězů byl bronzový dálkař Jindra Semotam. Ten dnes zdolal nejlépe 623 cm a v mezinárodní konkurenci tohoto závodu to tedy znamenalo 3. příčku.

1semotam.jpg

Velký osobák si dnes posunul Tadeáš Krakuvčík, který ukázal výbornou rychlostní připravenost na 100 m, když zaběhl 11,77 s.

1krakuvcik.jpg

Osobák si zaběhl také Vítek Vinduška na 60 m (7,85 s).

1vinduska.jpg

Opravdu velikým překvapením pro mě bylo dnešní vystoupení Lukáše Soukala, kterého jsem před rokem přemlouval na atletiku. Sice to trvalo rok, než si Lukáš "rozhoupal", ale stálo to za to. Dnešní šedesátka za 7,71 s a 100 m za 12,05 s ho rychle katapultuje do výběru pro žákovské štafety připravující se na zářijové Mistrovství ČR žactva. Moc gratuluju a těší mě u srdce, že jsem se nemýlil!

1soukal.jpg

Posun osobáku na hladkých 60 m dnes slavil také Štěpán Konvalina, když zaběhl 8,15 s.

1konvalina.jpg

To stejné platí i Matěji Severovi, který dnes předvedl 8,18 s.

1severa.jpg

Krásný osobáček předvedla také Kristýna Růžičková na 60 m, kde zaběhla 8,08 s. V celkovém trojboji se po součtu výkonů umístila na nečekaném 4. místě v součtu 2317 bodů. Z mého pohledu senzace!

1ruzickova.jpg