Jdi na obsah Jdi na menu
 


V Třebíči navzdory protivětru vynikající dvoustovka Standy Jíry a vysoké pokusy Šance a Puczka.

V neděli 29.5.2016 proběhlo v Třebíči 2. kolo II. národní ligy mužů. V pro nás celkem vzdálené destinaci se kluci museli vyrovnat zejména s nepříjemným protivětrem, který vál na hlavní rovince.

Dobře si s ním poradil Standa Jíra, když v rozběhu i ve finále závodu na 100 m předvedl 11,51s, což je pouze 2 setinky od jeho osobáku a s ohledem na vítr, který foukal v protisměru -1,9 m/s, je to výkon nad úroveň osobáku. Na dvojnásobné trati si Standa opět musel poradit s protivětrem tentokrát o síle -1,5 m/s, ale nakonec se mu zde podařilo pokořit osobní maximum o dosti velký kus 4 desetin. Nově Standu zdobí čas 23,15 s.

V sektoru skoku vysokého se představili v dobrém světle jak Štěpán Šanc i Tomáš Puczek. Oba den předem absolvovali start na kolínském stadionu, kde se Štěpán pokoušel zdolat nový osobák. A stejně tomu bylo i v Třebíči. Nejdříve jsme laťku posunuli na 191 cm a zde pokoušel štěstí Tomáš. Po třech nezdarech následoval jediný pokus Štěpána, který si jej "pošetřil" na úroveň 194 cm. Bohužel ani jednomu z borců se to nepovedlo. Ale opět jsme si dokázali, že je hlavní se atletikou bavit a to se nám povedlo.

Velmi dobrý výkon předvedl také Pepa Bernat v sektoru trojskoku. Výkon 12,53 m bohužel s nedovolenou podporou větru nemůže být uznán jako nový osobák, ale alespoň jsme se přesvědčili, že se můžeme posunout dále.

Pro Tadeáše Krakuvčíka byl start na 800 m testem. A dopadl dobře. Výsledný čas 2:08,00 je na úrovni osobáku a my jsme chtěli zjistit, jak je na tom Tadeáš se speciální vytrvalostí i když ji příliš netrénujeme. Test dopadl na výbornou:)

Jistotu A sestavy v dorostenecké štafetě 4x100 m při Mistrovství ČR dorostenců, které nás čeká již za 3 týdny v Třinci, získal žák Marek Řehák. Ten dokázal opět stlačit svůj výkon na 100 m pod 12 vteřin a to v protivětru -1,7 m/s.