Jdi na obsah Jdi na menu
 


V Jablonci konečně prolomil Zdenda Křeček šňůru stejných časů a zaběhl nový PB 7,51 s. Trio výškařů ve formě.

Ve středu 17.1.2018 jsme se vypravili na jednu z tradičních jabloneckých halových střed. Velké potěšení mi udělali všichni tři výškaři, když zejména sami sobě dokázali a přesvědčili se, že se i v Jablonci dá skákat vysoko. Dříve totiž většinou odjížděli z těchto závodů nespokojeni a mnohdy si stěžovali na zdejší prostředí, povrch atd. Dnes tomu bylo naopak.

img_4018.jpg

Dnes měl dobrou formu Štěpán Šanc, který se po úspěšně zdolaných 185 cm vyšplhal až k úrovni 191 cm a i zde se mi to páčilo. Obzvláště v tom druhém pokusu to bylo o chloupek. Každopádně pozitivním faktem je to, že jsme skákali takto vysoko a nebyla to beznaděj.

Podobný průběh v soutěži měl i Tomáš Puczek, který taktéž zkoušel 191 cm a taktéž neúspěšně. Ale i v jeho případě platí, že skákání na výškách blízkých PB povede k budoucímu úspěchu. Jde přece i o to získat jistotu sám nad sebou. A to si myslím, že kluci dnes rozhodně nepostrádali.

1puczek.jpg

Třetím výškařem byl Standa Bělka, který si o předešlém víkendu skočil osobák 184 cm a dnes po zdolaných kvalitních 180 cm pokoušel nový na úrovni o centimetr výše tedy 185 cm. Podobně jako u kluků juniorů viz. výše to byly velmi nadějné pokusy. Chybělo načasování práce nad laťkou, ale právě to je jednou z částí skoku, kterou je nutno vypilovat zejména při závodech a na těchto výškách. Z mé strany dnes tedy velká spokojenost a i kluci odjížděli pozitivně naladěni.

Obrovskou radost si dnes udělal Zdeněk Křeček. Ačkoliv po prvním startu na 60 m, kde byl za předčasný start diskvalifikován, měl tak trochu staženou zadnici wink, jestli vůbec bude moci nastoupit k druhému běhu. Uklidnil jsem jej, že druhý start není nijak ovlivněn výsledkem toho prvního. Dal jsem mu pár rad, co a jak vylepšit v blocích, kde měl Zdenda největší rezervy....a světe div se...nový osobák! Zdenda tak prolomil trochu smolnou šňůru tří v řadě za sebou jdoucích výkonů na úrovni 7,57 s, které podal od 6.1. do včerejška. Nyní si z Jablonce odvezl nový PB 7,51 s. Moc gratuluju, Zdendo!

1krecek.jpg

1krecek1.jpg

Zastoupení jsme měli i mezi překážkáři. Dnes se do jablonecké haly vydali žáci Pepa Šedivý a Honza Brát a oba měli v plánu dva starty (60 m př. a hladkých 60 m). Oba svorně předvedli výkony hodně blízké osobákům a to jak nad překážkami tak na "šedině". Pepa 8,89 s a 7,84 s. Honza 9,08 s a 7,97 s. Z mého pohledu to bylo úspěšné vystoupení. Dobrým znamením je, že oba vyrovnali svoji výkonnost a jsou schopni "na počkání" běhat výkony kolem svých osobáků.

1sedivy-brat.jpg