Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tucet a 1 osobák jsme si přivezli z Chemnitzu!

Časně ráno v sobotu 6.1.2018 se vydala naše dvacetičlenná tréninková skupina na mezinárodní halový mítinku do německého Chemnitzu. První letošní start přinesl celkem 13 nových osobáků pro mnohé z nich!

1vsichni.jpg

Hodnocení vezeme tentokrát po jednotlivých disciplínách.

60 M

Velmi dobře "odpálil" letošní sezónu junior Štěpán Hampl, který již ve "vypuštěném rozběhu" zaběhl 6,93 s, aby ve finále stlačil čas na 6,86 s jen 6 setin za osobním rekordem. Bylo z toho suverénní první místo.

1hampl.jpg

Dobře zahájil také Standa Jíra (7,06 s), který také postoupil do finále mezi muži, ale zde ho již omezila bolet naraženého palce u nohy (7,13 s).

1jira.jpg

Osobák si v této disciplíně zaběhl Daniel Bezucha, když zdolal 7,44 s.

1bezucha.jpg

Mezi dorostenci předvedl nejkvalitnější výkon Marek Řehák, jenž dokázal v rozběhu stlačit osobák na 7,16 s a ve finálovém závodě vyrovnat ten dosavadní (7,18 s). Navíc z toho bylo třetí místo.

1rehak1.jpg

Osobní rekord prolomil také Zdeněk Křeček, jenž zaběhl 7,57 s.

1krecek1.jpg

Mezi dorostenkami nastoupila Jana Šafránková, které se však vůbec nepovedl start a výsledných 8,11 s pro ni bylo zklamáním, protože nepostoupila do finále. Mezi žákyněmi pokořila osobák Róza Znamínková za 8,40 s a podobně jako u Jančy jí brány finále zůstaly jen těsně uzavřeny.

1znaminkova.jpg

V kategorii žáků se nejlépe vedlo Tadeáši Zákorovi, který po rozběhu (7,66 s) postoupil do finále, kde se vylepšil na 7,59 s jen 3 setinky za osobákem a po právu za tento výkon bral druhou příčku. Bylo krásné sledovat, jak Tadeáš stahuje soupeře, kteří měli na začátku tratě mírnou výhodou díky nižší postavě. V polovině však Tadeáš roztočil svoje dlouhé nohy a mohutně finišoval na stříbrné umístění.

1zakora.jpg

Do finále v této kategorii postoupil také Pepa Šedivý a zaběhl zde 7,82 s. Honza Brát sice do finálového klání nepostoupil, ale určitě byl hodně spokojený, protože v rozběhu zdolal poprvé hranici 8 vteřin, čímž si vytvořil nový osobáček (7,97 s).

1brat.jpg

200 M

Co se Janě Šafránkové nepovedlo na šedesátce, dokonale si vynahradila na dvoustovce, když při svém prvním startu v této disciplíně zaběhla kvalitních 26,85 s. Kvalitně se činily i další holky z našeho týmu (Znamínková 28,51 s, Jurečková 29,78 s a Růžičková 27,59 s - nový osobák!).

Marek Řehák po bronzu z šedesátky zopakoval stejné umístění i na "dvoukile" výkonem 23,31 s.

1rahak3.jpg

Velice zajímavé časy předvedly také Pepa Šedivý 25,66 s, Tadeáš Zákora 24,59 s a Tomáš Konvalina 24,42 s, Zdenda Křeček 25,61 s, Tomáš Puczek 24,59 s, Dan Bezucha 24,32 s. To jsou cenné hodnoty pro štafetu na MČR v hale.

1zakora1.jpg

400 M

Zde se povedlo Tadeáši Krakuvčíkovi odběhnout takzvaný "sólo" závod, protože nenašel konkurenta a suverénně vyhrál za 51,89 s. Očividně byl však se svým časem nespokojený, což mě trochu podráždilo a snažil jsem se mu vysvětlit, že při prvním startu být o 3 desetiny na čtyřstovce pomalejší než je halový osobák, není nic špatného. Nakonec to snad i pochopil a z medaile měl radost.

1krakuvcik2.jpg

Hodně milým překvapením byla Kristýna Růžičková, která zaběhla při svém prvním startu v této disciplíně suprových 62,35 s. Její pocity byly hodně smíšené a i když za svůj výkon získala 2. místo a stříbrnou medaili, nevypadala ještě dlouho po závodu, že by si tuhle distanci chtěla zopakovat. Snad se jí to rozleží, protože očekávám, že se na tomto dá stavět do budoucna.

1ruzickova.jpg

60 M PŘEKÁŽEK

Na této disciplíně jsme měli žně. Mezí staršími žáky si osobáky zlepšil jak Pepa Šedivý, který ve finále dokonce vybojoval stříbrnou medaili (8,83 s), tak také Honza Brát. Ten do finále taktéž proklouzl a v něm se zlepšil na 9,14 s.

1sedivy.jpg

Další dva starty nad překážkami jsem očekával nervózně "jak pes". V obou případech se jednalo o přechod do vyšší věkové kategorie a s tím spojená změna výšky a vzdálenosti překážek. Nutno podotknout, že oba borci to zvládli s naprosto chladnou hlavou.

Mezi juniory se prezentoval Honza Bouma hodně rychlým výkonem 8,52 s již v rozběhu, kde bylo patrné, že se trochu hlídá. Není se čemu divit, jistě nechtěl dopadnout jako loni na tomto mítinku, kde právě v rozběhu upadl a závod nedokončil. Přesto z celého startovního pole dosáhl nejlepšího času, což také jasně potvrdil ve finále, kde dominoval a výkonem 8,47 s ustanovil svůj nový osobní rekord v této kategorii.

1bouma1.jpg

Kvalitně se předvedl no vyšších překážkách další čerstvý junior Jindra Semotam, který výkonem 9,05 s pokořil i svůj osobák z dorostenecké kategorie.

Tomáš Konvalina měl pozici ještě o to svízelnější, protože přecházel z žákovských překážek na dorostenecké a tudíž se mu kromě výšky měnila také vzdálenost bariér. Přesto si s tím poradil a již v rozběhu zdolal 8,87 s, ačkoliv na tréninku rozhlašoval, že to sotva "stáhne" pod 9 vteřin. Finálová účast byla již znatelně odvážnější a také výkon 8,81 s potvrdil, že šel Tomáš již opravdu na plný pecky. Třetí místo bylo již jen sladkou odměnou.

1konvalina.jpg

DÁLKA

V dálkařských soutěžích se nám nepodařilo zlomit nové osobáky. Všichni kluci tak trochu hledali prkno a nebyli tak přesvědčiví na rozběhu. To dopovídá fázi přípravy a je nutné si trpělivě počkat, až se rozzávodíme a "vyskáčeme". Pozitivní bylo v této disciplíně i to, že kluci dokázali naskákat svoje nejlepší výkony až v 6. sériích (Semotam 610 cm, Martinek 618 cm, Forman 561 cm).

1dalkari.jpg

TROJSKOK

V trojskoku to vypadalo o poznání lépe než v dálce. Jindra Semotam zdolal kvalitních 12,38 cm, ale i zde bojoval hlavně s rozběhem, protože mu plno pokusů nevyšlo vůbec na prkno. U Robina Martinka to bylo jako na houpačce. Jeden pokus nadějný, druhý totálně bez náznaku potenciálního zlepšení. Důležitá chvíle ale přišla na úplný závěr v 6. pokusech, kdy dolétl až na metu 13,38 cm, čímž si Rob zlepšil osobák o 23 centimetrů a získal tak v hodně kvalitním závodě mužů cenné třetí místo!! Moc velká gratulace. A pevně věřím, že po ještě lepším zvládnutí techniky to může letět i o 30 cm dále....

1martinek.jpg

VÝŠKA

Ačkoliv výškaři startovali úplně jako první, zbylo na ně v tomto článku až poslední místo. Tomáš Puczek i Štěpán Šanc dokázali překonat velmi kvalitních 190 cm, čímž mě moc potěšili. Škoda pokusů na 195 cm, protože v obou případech vypadaly hodně nadějně. Jsem ale naprosto spokojen! Štěpán si z kvalitní soutěže dokonce odvezl bronzovou medaili, když o 1 křížek porazil Půcu.

1vyskari.jpg

1sanc.jpg