Jdi na obsah Jdi na menu
 


Stromovka s novými osobáky pro Standu a Janču (foto J.Kottas)

V úterý 22.1.2019 se v Praze konaly v atletické hale Otakara Jandery ve Stromovce veřejné závody, na které se vydala šestice sprinterů z naší skupiny. Pět z nich startovalo v závodech na 60 m a jeden poté na 400 m.

U Štěpána Hampla se zjevně projevila únava zaviněná s největší pravděpodobností lehkým nastydnutím. Přihlášené jsme měli dva starty na 60 metrů. Když v tom prvém zaběhl 6,85 s a pocity se nijak moc nezměnily, rozhodly jsme se raději neriskovat a na druhý pokus již Hamplík nenastoupil.

Zato Standa Jíra se cítil jako ryba ve vodě! Již v prvém běhu srazil svůj osobák na 6,83 s a v druhém pokusu dokázal ještě přitlačit na pilu a bylo z toho senzačních 6,81 s. Fantazie! Od startu to frčelo jedna báseň a Standa se tímto výkonem velmi sebevědomě usadil na "leader position" v českých juniorských tabulkách. Gratulace!

20190122_153500.jpg

Marek Řehák dokázal v obou pokusech na šedesátce zaběhnout velmi vyrovnané výkony (7,13 s a 7,14 s), což jsou v obou případech lepší časy než jeho loňský zářijový osobák. Po technicky nevyvedeném víkendovém startu to dnes vypadalo o poznání lépe, a tak jsem byl spokojen.

1sprint.jpg

Zdenda Křeček konečně podal dobrý výkon po sérii předešlých příliš nepovedených. Dnes zaběhl 7,59 s, ale ke druhému pokusu bohužel již nenastoupil, protože při průběhu cílovou čarou ho píchlo ve stehenním svalu. Bohužel to ke sportu a obzvláště sprintu patří. Tak jen doufám, že rekonvalescence nebude v tomto případě na příliš dlouhou dobu.  

Velice dobře si dobře si vedla již v prvním běhu Jana Šafránková která dokázala zaběhnout jen dvě setinky za osobákem (7,84 s). Už toto by byl vynikající výkon. Jenže....Při hodnocení jsem Janičku sice pochválil, ale pouze za prvních 30 metrů. Zatímco v druhé polovině trati jsem měl dojem, že se Janča propadla v kyčlích a stálo ji to ztrátu náklonu. Janča to evidentně vzala jako dobrou radu, protože v druhém pokusu běžela úchvatně. Od začátku cílevědomý projev, nádherně udržený náklon vpřed a krásně sešlapávané nohy. Časomíra se jí také za tento výkon odvděčila, když ukázala result v podobě nového osobního rekordu 7,78 s. Poprvé pod 7,80 s!! Moc gratuluju. Udělalo mi to obrovskou radost.

1safrankova.jpg

Posledním, kdo dnes nastoupil ke startu z bloků byl Tadeáš Krakuvčík. Ten se sice před závodem necítil příliš "fit", po absolvování 8 hodin ve škole, ale na trati to příliš poznat nebylo. Jediné, co bych mohl vytknout, že to mohl Teddy zkusit rozběhnout ještě tak 3-4 desetinky rychleji. Nakonec ale časomíra ukázala 51,36 s jen 3 setiny za jeho letošním season best. Na trati na mě Tadeáš působil velmi disciplinovaně a ve všech krocích stabilně, pevně, jednoznačně.

1krakuvcik.jpg