Jdi na obsah Jdi na menu
 


Středoškoláci mají za sebou 1.ročník výškařského poháru. Našim borcům se dařilo nadmíru úspěšně.

Ve středu 22.3.2016 proběhl v kolínské sportovní hale Spojů 1.ročník Středoškolského výškařského poháru. Naši borci zde hájili barvy svých středních škol a byly k vidění nádherné pokusy i nové osobní rekordy.

Osobáčky si z této soutěže odnesl Daniel Bezucha (Hotelová škola Poděbrady) za 169 cm. Dan tak přispěl k výkonu své školy, která se v celkovém hodnocení umístila na 2.příčce!

Pokusy na úrovni osobního rekordu předváděl i Jan Jína v barvách Gymnázia Poděbrady. Na stojanech nakonec ale 181 cm bohužel nezůstalo a Honza v této soutěži připsal 178 cm, ale medaile za 3.místo v kategorii jednotlivců mírné zklamání zcela zastřela.

Druhým, kdo si dnes vybojoval nový osobní rekord je Pepa Bernat. Hned na první pokus překonal 181 cm, což je od dnešního dne hodnota jeho osobního maxima. Gratuluju! Pepa si ze soutěže jednotlivců odnesl 2.příčku.

O vytvoření osobních rekordů se snažili i další dva skokané. Tomáš Puczek, který zde soutěžil mimo body, protože stále ještě navštěvuje základní školu, pokoušel štěstí na 187 cm. Bohužel se to nepovedlo, ale pokusy na předchozí výšce 181 cm byly velmi zdařilé a Tomáš se konečně stabilizoval ve výkonnosti kolem 180 cm.

Pro Štěpána Šance byla velkou výzvou laťka ve výši 192 cm, což by v případě zdolání také znamenalo osobák. Podobně jako Tomášovi se to nepovedlo, ale skákání to bylo opravdu krásné. Úplně nejblíže ke zdolání byl Štěpán hned v prvním pokusu nad touto laťkou. Těším se na další závody! Štěpán nakonec vybojoval se svou školu Gymnázium Kolín zlaté medaile a křišťálový pohár pro vítěznou školu a v kategorii jednotlivců suverénně vyhrál.