Jdi na obsah Jdi na menu
 


Středočeský pohár mládeže jsme totálně ovládli! Hamplík zaběhl oddílový rekord na 300 m.

V neděli 10.12.2017 se na pražském Strahově v přetlakové hale Českého atletického svazu uskutečnil letošní ročník Středočeského poháru družstev mládeže. Do bojů o vítězné poháry se mezi zhruba 14 týmy v kategorii dívek i chlapců pustily také kolínské týmy. Bilance naší tréninkové skupiny dnes byla famózní. 12 nových osobních rekordů a 1 překonaný oddílový rekord (Štěpán Hampl 300 m mužů i juniorů 35,47 s).

1komplet.jpg

Zatímco chlapecký mančaft složený z 99% z naší tréninkové skupiny neměl od začátku soutěže žádného rivala a vítězství o více než 100 bodů bylo tedy jednoznačnou záležitostí, děvčata se musela hodně moc snažit až do posledního běhu závěrečných štafet. Na paty jim totiž šlapal tým z Lokomotivy Beroun, který ale nakonec závěrečnému tlaku našich dívek podlehl.

1kluci.jpg

Obě družstva tak nakonec mohla slavit svoje vítězství a za odměnu dostala od našeho oddílu i krásné velké medaile - čokoládové. devil

1holky.jpg

Asi největší úspěch dnes slavil Štěpán Hampl, který si pro tento závod vybral start na doplňkové trati 300 m. A dobře udělal! Zaběhl totiž nový kolínský historický rekord 35,47 s. Vypadalo to úchvatně i když Hamplíkovi pocity po doběhu nebyly příliš pozitivní. Nicméně je to ten nejlepší ukazatel, že trénink a příprava směrem k zimní závodní sezóně se ubírá dobrým směrem.

1hampl.jpg

Dalším velmi kvalitním výkonem byla šedesátka Jany Šafránkové, která již včera na Olympu ukázala, že má chuť se "rvát". Dnes v rozběhu opět takřka stejný čas jako včera (7,99 s), ale ve finálovém závodě stlačila výkon konečně pod hranici osobáku a vytvořila si tak krásný nový 7,90 s. Poklona!

1safrankova.jpgVe nejkratším sprintu se zadařilo i Marku Řehákovi, který obdobně jako Janča dokázal ve finálovém závodě stlačit čas pod hranici osobního maxima na nové 7,18 s. Mára je pohodář, baví mě sledovat, s jakou chutí a lehkostí si závody užívá.

1rehak.jpgDalším sprinterem, který si ze Strahova odvezl osobák na 60 m byl i mladší žák Vítek Vinduška, kterému se podařilo stlačit výkon o více než desetinu na nových 8,24 s a k tomu přidal ještě druhý osobní rekord ve skoku vysokém 150 cm .Moooc gratuluju.

1vinduska.jpgSprinterské double předvedl dnes Zdenda Křeček a to jak na šedesátce tak na daleko "ostřejší" trati 300 m. V krátkém sprintu předvedl zlepšení o 2 setinky na 7,59 s a třístovka za 41,76 s je jeho prvním zápisem do listin osobních rekordů.

1krecek.jpgTrojí osobáky jsme zaznamenali v běhu na 60 m překážek. Pepa Šedivý po včerejším mezikrajovém utkání žáků "chytil slinu" a dostal se hluboko pod 9 vteřin (8,85 s) a Honza Brát se už konečně odvážil projevit se a naplno "šlápl do pedálů", za což mu bylo odměnou 9,29 s.

1sedivy1.jpg

Úplně poprvé se na překážkách ve starších žácích představil Kuba Svoboda, který je ročníkem stále ještě mladší žák a do věkově starší kategorie nastupuje až po novém roce. Nicméně se s tratí porovnal odhodlaně a musím říci, že to vypadalo o 100 % lépe než na pátečním tréninku. Za to si Kuba zaslouží velkou pochvalu a chválím i za to, že zvládl celou trať "utáhnout" na tři kroky v čase 10,86 s.

1svoboda.jpgVelmi ostrý test rychlostní vytrvalosti si bok po boku s Hamplíkem vyzkoušel ve stejném rozběhu na 300 m také Tadeáš Krakuvčík, za což mu byl odměnou nový osobák 37,24 s.

1krakuvcik.jpg

Velkou pochvalu si dnes zaslouží také výškaři. Tomáš Puczek i Štěpán Šanc se "došplhali" po zdařených pokusech na 187 cm na úroveň nových osobáku 193 cm. Zde oba shodili, ale pokusy a drama senzační. Celá hala jim fandila a já se zatajeným dechem už už doufal, že to klapne. Občas jsem si rval vlasy, občas ani nedutal...prostě tohle mě baví, i když to nevyjde.

A nesním zapomenout ani na Honzu Jínu, který se sice tak vysoko nedostal (dnes skočil 178 cm), ale pro mě bylo již výhrou to, že na závody přijel a byl součástí týmu. Holt někdy nemusí pršet, stačí, když kape. wink

1jina.jpgV tyčkařském sektoru se dnes osobním rekordem prosadil Lukáš Pošík, když zdolal 230 cm. Snad už jsme tedy zažehnali vleklé zdravotní problémy a nyní se bude moci Lukáš pustit do tréninku "po hlavě".

1posik.jpgTyčařskou start zaznamenala také Róza Znamínková, která prozatím předvádí lepší výkony v tréninku a v soutěžích se ne a ne to tolik daří. To se ale pevně věřím brzo změní. Potřebujeme dle mého názoru získat jakousi jistotu. Dnes to nebylo žádné zklamání, Róza skočila 210 cm.

1znaminkova.jpg

Anežka Jurečková dnes nastoupila k závodu na 300 m (48,54 s) a sama po dokončení zhodnotila, že nemá naběháno. Po tréninkovém výpadku kvůli zranění z poloviny sezóny musíme nyní hodně dohánět.

Mnoho bodů pro náš tým přinesl také junior Lukáš Kupka, který absolvoval dálku (588 cm), tyč (240 cm) a kouli (10,58 m). Ve všech disciplínách bodoval.

1kupka.jpg

Štěpán Konvalina jako ještě mladší žák byl na těchto závodech "na zkušenou" a tak start na 60 m kousek za osobákem (8,65 s) hodnotím pozitivně.

I jeho starší brácha si nevedl špatně. Na 60 m taktéž kousek za osobákem (7,68 s) a na 60 m překážek možná až příliš chtěl vylepšit znovu svoje osobní maximum po včerejším vydařeném startu ve Stromovce. Na poslední překážce zakopl a do cíle doklopýtal. Ale i to je cesta, kterou se občas potřebujeme vydat....

Nad překážkami dnes rychle běžel také dorostenec Honza Bouma, který za svým osobáčkem zaostal o 1 desetinu (8,37 s). Nicméně jeho výkon se moc líbil a když mu takhle rychle bude běhat i za měsíc v nové kategorii juniorů, kam postoupí, nebudu se vůbec zlobit.

1bouma.jpg

Na 1000 m metrů dnes nastoupil Kuba Bílek, pro něhož je to vytrvalecká příprava pro chodecké soutěže a výkonem 3:28,42 jsme dostali jasnou indicii, že musíme ještě hodně přidat.

Do atletických sektorů se dnes na závodním ovále vrátil Dominik Bohata, který si naordinoval zatím jen start na 60 m, kde předvedl na začátek solidních 8,03 s.

Po včerejším vydatném trojstartu na mezikrajovém utkání družstev staršího žactva, závodil dnes také Tadeáš Zákora. Dnes už jen v nejkratším sprintu na 60 m (7,69 s).

Pro Tomáše Formana byl jeho výkon v dálce (548 cm) asi trochu zklamáním. Je ale potřeba kalkulovat také s tím, že nejsme vůbec rozzávodění, což v technických disciplínách hraje podstatnou roli.

Dálkařský sektor ochutnal také Robin Martinek (602 cm) a nebylo to vůbec špatné. Horší dojem však působili bolestivé grimasy po dopadu zapříčiněné bolestí v bedrech. Snad se to rychle vykurýruje! Druhým startem byl pro Robina vrh koulí, kde mezi dorostenci obsadil 1. místo za výkon 11,80 m.

1martinek.jpg