Jdi na obsah Jdi na menu
 


Starší žáci suverénní na Mistrovství Čech. Šedivý, Brát a Soukal týden před MČR vylepšují formu!

Tentýž jako junioři v Hradci Králové bojovali starší žáci se svým týmem v Mistrovství Čech této věkové kategorie v Třebíči. Do našeho týmu se vešlo také 7 borců, kteří výrazně zabodovali pro náš celek. Kolínský tým v Třebíči absolutně deklasoval své soupeře a stal se hned od úvodních disciplín jasným favoritem celého klání. Po závěrečných štafetách získal celkem 218 bodů a s drtivým náskokem 44 bodů porazil soupeře na druhém místě tým Kladna. Tímto výsledkem si tak kolínští starší žáci zajistili účast ve finále Mistrovství České republiky družstev, které se odehraje 6.10.2018 v Hranicích na Moravě.

1zci.jpg

Velmi dobrou formu dnes předvedl Lukáš Soukal, který měl naordinován náročný sprinterský trojboj 60 - 150 - 300 metrů.  V rozběhu i v následném šedesátkového finále  A (3. místo) fouklo však příliš silně do zad, a tudíž výkon 7,59 s nemůže být považován za nový osobák. Každopádně nás ale určitě dobře motivuje. Zato na stopadesátce i třístovce si Lukáš osobáčky přepsal. Nejprve 300 m (1. místo) za 38,54 s a posléze 150 m (3. místo) za 18,03 s. Moc gratuluju!

1soukal.jpg

Honza Brát se podobně jako Lukáš kvalifikoval do A finále na 60 metrů, kde za výkon 7,67 s bral 6. místo. Další dvě disciplíny absolvoval Honza nad překážkami a to na 100 m př. , kde zaběhl 14,58 s (3. místo) a poté také 200 m př. (4. místo), kde si navíc výkonem 29,44 s vytvořil nové osobní maximu!

Nad překážkami doprovázel Honzu Pepa Šedivý a  spolu tak tvořili hodně silný kolínský tandem . Pepovi se závod na 100 m překážek senzačně povedl, když zaběhl 14,20 s, což znamená nový osobák a v soutěži 1. místo. Dvojnásobnou tra%t prolétl také velmi rychle, když po výkonu 27,67 s zaostal za vlastním oddílovým rekordem jen necelé 2 desetinky. Body vyskákal Pepa také v dálce výkonem 579 cm, který znamenal 3. příčku.

1sedivy.jpg

Osobní rekord zaznamenal na 150 metrů také Matěj Severa, když zaběhl 19,22 s. S radostí jsme po příjezdu mohl sledovat, jak je Mates ze svého osobáčku moc šťastný. To se mi moc líbí...

Velmi kvalitní výkon vyskákal Kuba Douděra ve výšce, když výkonem 170 cm zaostal jen 1 cm za svým OR, který zdolal před 3 dny v Brně. Za tento výkon bral 2. příčku. V dálce tentokrát zaznamenal 515 cm, což znamenalo 9. místo.

Cenu fair play by si dnes zasloužil Tadeáš Zákora, kterému rozhodčí chybně zapsali ve vrhu koulí výkon 15,50 m. Tadeáš však tento výkon reklamoval, protože si byl vědom, že se jednalo o 2 metry horší pokus. Smutné na tom je však to, že na to rozhodčí nedbali a bezduše nechali v oficiálním zápisu výkon 15,40 m.

1zakora.jpg

Závěr programu obstaraly štafety a nutno podotknout, že to bylo představení více než úspěšné. Naše "Áčko" tentokrát nestartovalo, neboť všichni jeho členové v soutěži již absolvovali tři individuální disciplín a do štafet tak nemohli zasáhnout. Nejrychlejší štafetu tak tvořila "Béčková" sestava ve složení Jiří Synek - Vít Vinduška - Michal Kuchař a Šimon Kratochvíl a těmto borcům se podařilo překonat čas 28,87 s a poprvé tak tito kluci pokořili hranici 29 vteřin. Už už se těším na Mistrovství ČR jednotlivců, které nás čeká za týden v Jablonci nad Nisou. Zde tedy kromě A sestavy, která má letos běženo již 28,14 s, postavíme i velmi silné Béčko s osobákem 28,87 s. 

1.jpg