Jdi na obsah Jdi na menu
 


Standa Jíra zaběhl na Stromovce bombastický osobák 6,94 s!

V úterý 16.1.2018 se v Praze ve Stromovce uskutečnily veřejné závody zvané Olympcup. Z naší skupiny se jej zúčastnila osmičlenná výprava. Jeli jsme hlavně na závody ve sprintech 60 m, 60 m překážek a 300 m.

1jira1.jpg

Úžasně se zadařilo Standovi Jírovi. Ten v prvém běhu na nejkratším sprintu dokázal zaběhnout senzační nový osobák 6,94 s, což vedlo k opravdu upřímné radosti. Standa dokázal "podržet pod krkem" svého rivala Kadlece, s kterým nakonec, jak vyhodnotila kamera, měl naprosto shodný čas. Standa, moc gratuluju! A k výkonu: parádní výjezd z bloků, jako raketa a potom moc hezky srovnaný běh. Lahoda jahoda! yes

1jira.jpg

Druhým velkým osobním rekordem byla parádní třístovka Tadeáše Krakuvčíka, který ji proběhl za 36,75 s více než půl vteřinou pod svým někdejším osobákem. Tadeášovi se běželo moc hezky a bylo to na něm znát. Hýřil spokojeností. 

1krakuvcik.jpg

Jana Šafránková si v prvním startu na 60 m vybrala kyblík smůly, když se jí po výběhu "zašmodrchaly" nohy a málem to vypadalo na pád. Přesto v konkurenci nejlepších českých sprinterek zaběhla solidní čas 8,00 s.

1safrankova.jpg

Honza Bouma si dnes zaběhl znovu překážky a strašně mě baví sledovat, jak si to Honzík užívá. Je na něm vidět obrovská chuť do téhle disciplíny, která pochopitelně roste s tím, když sám vidí, že je schopen i ty nejlepší soupeře porážet jako například dnes, když se umístil na perfektním druhém místě v čase 8,50 s jen kousíček od osobáku. Ten mu nejspíš zhatila relativně slabá startovní reakce, ale alespoň víme, na čem zapracovat. Hladká šedesátka byla pro Honzu s výkonem 7,45 s opět těsně za osobním limitem pouhých 2 setin.

1bouma.jpg

Zdenda Křeček má velkou chuť si vylepšovat osobák a dnes si naordinoval 2x 60 m. V druhém běhu, který se mu jednoznačně povedl lépe, zaběhl 7,57 s, čímž si již podruhé v řadě "na chlup" vyrovnal PB. Nemyslím si ale, že by to byl ke smutnění. Naopak! Vyrovnaná výkonnost nakonec jistě vykrystalizuje v nový osobák.

1krecek.jpg

S Robinem Martinkem jsme sem jeli otestovat rychlost, neboť zatím startoval pouze ve skokanských disciplínách. Dnešní výkony v obou bězích na 60 m nám naznačily, že příprava jde správným směrem, když podal vyrovnané časy 7,55 (setina za osobákem) s a 7,57 s.

1martinek.jpg

Dalším startujícími byl Jindra Semotam a Anežka Jurečková, kteří oba shodně absolvovali 60 m překážek a 60 m hladkých. Oběma se sice nepovedlo zdolat osobáky, ale i tak jsem rád, že s námi jeli, protože jak praví klasik: "Závod je nejlepší trénink".

1jureckova.jpg

1semotam.jpg