Jdi na obsah Jdi na menu
 


Standa Jíra vylepšil oddílový rekord na 300 m mužů na hodnotu 35,40 s! Na Středočeském poháru mládeže padlo poté ještě 8 PB.

V sobotu 8.12.2018 se v přetlakové hale na Strahově uskutečnil Středočeský pohár smíšených družstev mládež a v kolínské výpravě čítající na 60 atletů nechybělo ani 15 svěřenců z naší tréninkové skupiny.

1skupina.jpg

 

Asi nejhodnotnější výkon si na dnešním závodě vybojoval junior Stanislav Jíra, jenž dokázal v souboji se svým tréninkovým parťákem Štěpánem Hamplem  zaběhnout senzační nový osobák na 300 m v hodnotě 35,40 s. Současně tím také z dlouhodobých oddílových tabulek vymazal právě Štěpána a to jak v kategorii mužů tak logicky i juniorů. Standa dále ovládl závod na 60 metrů, když vyhrál A finále v čase 7,03 s.

1jira1.jpg

 

Velmi zajímavý souboj na třístovce svedl Standa právě se Štěpánem. Ten vypadal na metě 200 m fantasticky, ale poté maličko "vytuhl" a z mého pohledu zkřečovatěl. Nicméně výkon 36,05 s není nic tragického a díky Štěpánovi se povedl Standovi zaběhnout v těsném duelu famózní výkon. Štěpán se umístil v této disciplíně na 2. místě. Do šedesátky jsme tentokrát nešli, protože nás za 3 dny čeká v Ostravě republikové finále Středoškolského poháru.

1jira.jpg

 

Krásný závod připravili také další dva borci z naší skupiny Marek Řehák a Daniel Bezucha, když svorně pokořili hranice svých osobáků na 300 metrů. Marek si s touto tratí poradil v čase 37,78 s a Daniel zaběhl 38,37 s. Oba tak připisovali cenné bodíky pro náš tým a Marek navíc přihodil další body za 2. místo na 60 m (7,21 s).

1rehak-beza.jpg

 

Trochu smíšené pocity si dnes ze závodu na 300 m odnášel Tadeáš Krakuvčík. Startér, který dnes mimo jiné měl pár "minel" již v bězích na 60 m, odstartoval jeho závod ještě dříve, než-li si Teddy stačil zakleknout do bloků. Nu...co dodat? Časem 37,62 s i projevem, který Teddy předvedl, mě přesvědčil, že přípravu máme nastavenou správně. Ale očekávání, která měl samotný Tadeáš, byla tentokrát zřejmě nenaplněna.

Jana Šafránková, která dnes startovala pouze na 60 m (a poté ještě v závěrečné smíšené štafetě), zažila po rozběhu asi podobné pocity jako výše zmíněný Tadeáš. Tentokrát si startéři dopředu nevyzkoušeli systém startovacího zařízení a sami byli překvapeni, jak rychle pistole vystřelila právě v tomto běhu. Závod ale nechali běžet. Janča měla ze všech závodnic v tomto super rychlém výstřelu absolutně nejhorší reakci. Přesto dokázala postoupit do A finále a tam si již vše dobře pohlídala a navíc mi udělala velikou radost (a sobě určitě také devil), neboť zaběhla nový osobák 7,89 s.

1safrankova.jpg

 

Velký den dnes absolvoval Lukáš Soukal, kterému se povedlo zaběhnou nový osobní rekord nejprve na 60 m, když krom toho dokázal postoupit do A finále časem 7,39 s. Poté navíc potvrdil svoji formu na třístovce, kterou doslova prolétl ve fantastickém čase 37,49 s. S tímto časem by na zářijovém Mistrovství ČR žactva atakoval 6. místo.

1soukal1.jpg

Na šedesátce se zadařilo i Tadeáši Zákorovi. Ten si dokázal doběhnout pro nové maximum, které od dnešního dne čítá hodnotu 7,44 s. Tento výkon je navíc kvalifikoval do B finále, kde připisoval body podobně jako ve vrhu koulí, kde se umístil na 2. místě výkonem 12,90 m.

Vítek Vinduška si vylepšil osobák na 60 m sice "jen" o 1 setinku, ale myslím si, že mu to udělalo velkou radost. Mě tedy rozhodně ano a v dnešním čase 7,70 s vidím velký potenciál do budoucna.

Pepa Šedivý měl pro dnešní den zapsán tři disciplíny. Na 60 m překážek zaběhl 8,77 s, což znamenalo kvalitní 3. místo, jelikož "do hry" zasáhli také dorostenci a junioři. V dálce Pepa zdolal 580 cm, což znamenalo kvalitní 5. příčku. Snad jen na 60 m mohl být Pepa trošičku zklamán, když zaznamenal 7,85 s. Ale tak, jak jsem mu po závodě vysvětloval, je nutné počítat s tím, že nyní jsme v rámci přípravy stále ještě ve fázi přípravného období! Vše se rozběhá, Pepo. Jen je potřeba být trochu trpělivý.

Překážky se dnes moc nevyvedly Honzovi Brátovi, který proťal cíl v hodnotě 9,31 s. Holt takové jsou překážky. Rychlostně je na tom Honzík dobře a potvrdil to na hladké šedesátce výkonem 7,75 s. Takže se těším na další závody, kde svou rychlost zužitkuje.

Radost z nového osobáku měl dnes i Tomáš Steklý, který je nováčkem v naší tréninkové skupině. Dnes se mu podařilo zaběhnout 7,88 s, čímž si osobák vylepšil o 2 desetiny. Poté absolvoval ještě 300 m a test nedopadl vůbec špatně, když zaběhl tuto trať za 41,23 s. S ohledem na fakt, že to nikdy neběžel a natož na halové dvoustovkové dráze, to není špatné entrée.

1kolin.jpg