Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sprinterské žně na krajských přeborech mládeže a dospělých.

V sobotu 11.5.2019 se na kladenském atletickém stadionu uskutečnily letošní krajské přebory jednotlivců na dráze pro kategorie mládeže a dospělých. Do bojů o cenné kovy a přebornické tituly zasáhlo 12 členů naší tréninkové skupiny.

1.jpg

Největší medailové žně jsme absolvovali na sprinterské rovince při závodech na 100 metrů. Ačkoliv počasí nepřálo a bylo relativně chladno, přesto nefoukal téměř protivítr a dráha zkrápěná deštěm byla celkem rychlá. O tom svědčí i fakt, že všichni sprinteři si zde zaběhli časy těsně na dostřel svým osobákům. Svůj osobní rekord vyrovnal v závodě juniorů Marek Řehák, který zaběhl 11,03 s a patřila mu za to zlatá medaile. Už už se těším na prolomení hranice 11 vteřin. Dnes i kvůli nesmyslnému nasazení 3 favoritů, kdy každý běžel v jiném běhu i když se nikam nepostupovalo a rovnou šlo de facto o finálové závody, tomu podmínky nepřály.

1rehak.jpg

Zlato jsme v této disciplíně vybojovali také v kategorii dorostenek, kde svým soupeřkám nedal žádnou šanci Jana Šafránková, která zde zaběhla 12,42 s. Tedy čas jen 2 setiny za svým PB. Musím tedy smeknout, protože Janča vypadala naprosto neohroženě.

1safrankova.jpg

Třetí zlato na 100 m  přidal Lukáš Soukal, když mezi dorostenci jasně triumfoval časem 11,49 s, což je také těsně za osobním maximem. Druhou medaili přidal Lukyn na 200 m, když v nepříjemném odpoledním protivětru zaběhl 23,81 s a skončil tak na 2. místě.

1soukal.jpg

Na hladké stovce jsme měli také stříbro a to zásluhou Jirky Šámala. Ten si mezi dorostenci dokázal zlepšit osobní rekord. Za čas 11,57 s bral stříbrnou medaili.

1samal.jpg

Dvě medaile si dnes vybojovala Kačka Tvrdá, která hned v první disciplíně časového pořadu, skoku do dálky dorostenek, dolétla na 504 cm, čímž si vysloužila bronz. Na 300 m překážek dokázala všechny své soupeřky porazit a tak přidala do své sbírky zlatou medaili za výkon 46,13 s. Obzvláště prvních 200 metrů této tratě vypadalo velmi nadějně. Je potřeba ale ještě hodně naběhat....

1tvrda.jpg

Dvě medaile připisovali na konto naší skupiny také překážkáři na 110 m př. dorostenců. Zde se nejlépe vedlo Tomáši Konvalinovi, který sice ještě neobhájil svoji loňskou výkonnost, ale časem 15,40 s se již výrazně posunul od svých letošních počátků a na krajském přeboru skončil druhý.

1konvalina.jpg

Pepa Šedivý se se stodesítkou letos potkal poprvé a i když na prvních startech byla patrná nervozita a respekt, dnes už tuto linku jistě opustil, když zdolal nový osobák 15,62 s a výrazně stlačil svůj výkon pod 16 vteřin.

1sedivy.jpg

Na dlouhých překážkách jsme měli dva zástupce. Mezi muži bojoval Dan Bezucha, kterému se podařilo zaběhnout 58,50 s, což není špatný čas. Jak ale sám Dan zhodnotil po doběhu, cítil jisté rezervy. Každopádně i to je dobrý poznatek vzhledem k nadcházejícím závodům. Dnes z jeho výkonu byl patrný respekt. Ačkoliv Dan obsadil 1. příčku, medaili bohužel nedostal, jelikož do závodu nastoupilo málo závodníků.

1bezucha.jpg

S podobnými pocity dokončil tento závod také Tadeáš Krakvučík. Ten mezi juniory vybojoval stříbro a časem 57,86 s si vytvořil nový osobní rekord. I na něm bylo patrno trochu respektu. Jinak se mi ale jeho výkon moc líbil a určitě to půjde ještě stlačit dolů.

1krakuvcik.jpg

Na závěr jsme přidali ještě další dvě medaile ze štafet 4x100 m, když byly všechny dorostenecké, juniorské a mužské štafety sloučeny do jedné kategorie tj. za muže. Obě naše kvarteta jak junioři tak dorostenci, nenechala nikoho na pochybách, že nejvyšší příčky poputují do Kolína. Dorostenci ve složení Honza Brát, Matěj Severa, Jirka Šámal a Lukáš Soukal zaběhli 45,26 s a skončili celkově druzí.

Junioři Dominik Holub, Lukáš Koška, Tadeáš Krakuvčík a Marek Řehák zaběhli 43,02 s, čímž jasně celou soutěž ovládli a získali titul krajských přeborníků a zlaté medaile.

1stafety.jpg

Nové osobní rekordy si dnes vytvořili také Róza Znamínková, když na 300 m překážek zaběhla 51,72 s a Matěj Severa, který na 100 m zaběhl 12,23 s.

1znaminkova.jpg

Celkově se naší dvanáctičlenné výpravě povedlo posbírat 6 zlatých, 4 stříbrné a 1 bronzovou medaili.

1vsichni.jpg

1rehak-koska1.jpg

ss