Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sprinteři testovali dvoukilo: Jíra má formu, osobáky pro Řeháka, Krakuvčíka i Kormaníka.

Třetí "štací", kterou jsme takzvaně vymetli v sobotu 21.1.2017, byly Krajské přebory Jihočeského kraje v Praze na Stromovce. Sem jsme se vypravili ve čtyřčlenné výpravě sprinterů, kteří si tentokrát zaběhli 200 m.

20170121_171509_014.jpg

Pro Standu Jíru, který si před 4 dny zaběhl osobák na šedesátce, to byl nadmíru vydařený závod. Časem 22,91 s zaostal za osobním rekordem o pouhé dvě setinky a nutno podotknou, že osobák má z léta, kde je zatáčka samozřejmě daleko příznivější než v hale. Takže bych tento výkon hodnotil o něco výše než osobák.

Ve stejném rozběhu nastoupil ke dvoustovce i Marek Řehák ,který jakožto prvním rokem dorostenec dává o sobě hodně hlasitě vědět i v této věkové kategorii. Časem 23,41 s si vytvořil nové osobní maximum o více než 4 desetiny! Paráda!

Bok po boku nastoupili k této trati v dalším běhu také Tadeáš Krakuvčík a Milan Kormaník. Tadeáš je na halových oválech již takřka ostříleným borcem. S ostřejšími zatáčkami v druhé dráze si poradil poměrně snadno a časem 24,32 s zaběhl nový osobák. Pro Milana bylo nasazení do 5. dráhy klíčové. Jelikož ještě nemá tolik zkušeností, neporovnal se s náběhem do protizátačky. I tak je jeho výkon 25,42 s slušný a je to nový OR. Jsem si jistý, že při dalším startu to půjde ještě hodně dolů. yes